Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Αίσια έκβαση στην υπόθεση του μικρού Αντώνη, η ιστορία του οποίου είχε συγκινήσει και συνεχίζει να συγκινεί ολόκληρη την Κύπρο, στο αίτημα να έχει συνοδό σε θερινό σχολείο. Με οδηγίες της Υπουργού Υγείας στον ΟΚΥπΥ, κατέστη δυνατό να παραχωρηθεί εν τέλει η νοσηλεύτρια, και ο μικρός ήρωας θα μπορέσει να φοιτήσει σε θερινό σχολείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας, «η Υπουργός Υγείας έδωσε οδηγίες στον ΟΚΥπΥ να καταβληθούν πρόσθετες προσπάθειες για ικανοποίηση τουαιτήματος. Ο Οργανισμός παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπιστούν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών η οποία είναι υποστελεχωμένη, προέβηκε στις ενδεικνυόμενες ενέργειες ώστε να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια η οποία υπηρετεί στην εν λόγω Μονάδα».

Τονίζει παράλληλα πως «το Υπουργείο Υγείας έχει ως στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στα δεκάδες αιτήματα για συνοδεία παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας στα σχολεία. Το θέμα αυτό είχε προγραμματιστεί προ εβδομάδων να συζητηθεί με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον ΟΚΥπΥ για να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις για κάλυψη των δικαιολογημένων αυτών αναγκών για την επόμενη σχολική χρονιά».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου με σχετική ανάρτηση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αρχικά η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη είχε δηλώσει ότι το αίτημα της οικογένειας δεν μπορεί να υλοποιηθεί, επικαλούμενη «σοβαρή έλλειψη» στον κατάλογο των νοσηλευτών, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Παρακολουθείστε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1