Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λουκάς Φουρλάς

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση που γνωστοποίησε ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς στις 25/06 στον προσωπικό του λογαριασμό, για τον μικρό Νεκτάριο, του οποίου οι γονείς είχαν αιτηθεί στο κράτος τον περασμένο Σεπτέμβρη για μια ειδική καρέκλα προκειμένου να μπορούν να μετακινούν το παιδί τους ... ωστόσο η αίτηση ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε μόλις την ήμερά του θανάτου του παιδιού.

Στην πολυπλοκότητα και την απαράδεκτη καθυστέρηση του συστήματος αναφέρθηκε ο Λουκάς Φουρλάς μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», επισημαίνοντας «Η ιστορία με τον μικρό Νεκτάριο εύχομαι να αποτελέσει την αφορμή για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στο Παιδοογκολογικό.»

«Αυτά τα προβλήματα γραφειοκρατίας τα έχουμε θέσει πολλές φορές στους αρμόδιους και παντα βρίσκαμε μπροστά μας έναν τοίχο. Έχουμε ένα σύστημα το οποίο δεν βοηθάει. Ελπίζω η περίπτωση αυτή να είναι η τελευταία, μιας και δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν πάρα πολλές, παρόμοιες», τόνισε. 

«Ένα βήμα κάθε φορά»

«Η περίπτωση του μικρού Νεκτάριου ας αποτελέσει μια αφορμή να γίνουν τομές. Για το λόγο αυτό ζητάμε μόνιμη παρουσία κοινωνικού λειτουργό στο Μακάρειο, έτσι ώστε να ξέρει να καθοδηγήσει τους γονείς και να μπορούν να βρεθούν λύσεις για όλα τα προβλήματα την στιγμή που πρέπει και όχι μετά.» Επίσης, έχει ζητηθεί σύμφωνα να υπηρετεί και Ψυχολόγος στο Μακάρειο για την στήριξη και των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους.

Λουκάς Φουρλάς:

Που είναι όλα αυτά; Τόσο δύσκολη είναι η παρουσία μόνιμου Κοινωνικού Λειτουργού; Προσδωκώ ότι δεν θα μείνουμε στα «Θα ... »

«Η Υφυπουργός Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου έχει ξεκινήσει μια διαδικασία τροποποίησης του περίπλοκου συστήματος και αναμένουμε τα αποτελέσματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.