Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Δεύτερη μέρα καταθέσεων της αδελφότητας η σημερινή, με τους μοναχούς Ησαΐα και Τιμόθεο να εμφανίζονται, από τις εννέα και μισή το πρωί ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για κατάθεση, ενώ γύρω στις τέσσερις και σαράντα-πέντε το απόγευμα, την πύλη της Αρχιεπισκοπής, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, πέρασε και ο Ιερομόναχος Αββακούμ.

Όλοι τους, κατέθεσαν τη δική τους εκδοχή γύρω από τα γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ της πέμπτης Μαρτίου στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ, και συγκεκριμένα για τη μεταφορά των μοναχών από το μοναστήρι στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, για το χρηματοκιβώτιο με τις 807.000 ευρώ, για τις οικονομικές συναλλαγές που φαίνεται να υπήρχαν μεταξύ Μονής και Μητρόπολης αλλά και για τα σεξουαλικής φύσεως αδικήματα στα οποία φέρονται να εμπλέκονται μέλη της αδελφότητας.

Μονόδρομος για την ανακριτική επιτροπή η κλήτευση μαρτύρων, τα ονόματα των οποίων είχαν γνωστοποιηθεί χθες στην επιτροπή μέσω καταλόγου.

Οι δικηγόροι επιμένουν στη θέση, ότι στα μέλη της αδελφότητας έχουν ήδη επιβληθεί ποινές και ως εκ τούτου η συνέχιση της διαδικασίας ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, είναι παράνομη.

Εξάλλου χθες κατέθεσαν τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς ο Ηγούμενος εν αργία αρχιμανδρίτης Νεκτάριος και ο εν αργία αρχιμανδρίτης Πορφύριος, με τη διαδικασία και για τους δύο να είναι μαραθώνια, και με τους δύο να παρουσιάζουν τις απόψεις τους γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων από όλους τους μάρτυρες που θα παραστούν ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής, θα εκδοθεί πόρισμα, το οποίο θα σταλεί σε εκκλησιαστικό εισαγγελέα, και σε περίπτωση που στοιχειοθετείται υπόθεση, θα επιδοθεί κατηγορητήριο σε όσους κατηγορούνται, για να αναλάβει ακολούθως το Συνοδικό Δικαστήριο.