Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης ΟΣΑΚ

Σαφή χρονοδιαγράμματα για επίλυση των προβλημάτων στον τομέα της Υγείας, έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντησή του με τους οργανωμένους ασθενείς, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στο υπουργείο υγείας να προωθήσει συγκεκριμένα ζητήματα και νομοσχέδια τα οποία εκκρεμούν.

Με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας ανέφερε ότι «έχουμε συζητήσει τα μεγάλα θέματα της υγείας, έχουμε θέσει τις απόψεις και τις θέσεις μας το ΓεΣΥ και το πως θα πρέπει να επιλύσουμε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας στα πλαίσια του ΓεΣΥ».

Οι Οργανωμένοι Ασθενείς παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγγραφα θέσεων αναφορικά με τη λειτουργία του ΟΚΥπΥ και των ΤΑΕΠ ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουλούμα, «έχουμε συζητήσει επίσης τα εκκρεμούντα νομοσχέδια, τα κενά που υπάρχουν στον τομέα της υγείας και έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει άμεσα να τύχουν προώθησης όλα τα νομοσχέδια τα οποία που εκκρεμούν. Με πρώτο χρονοδιάγραμμα αρχές Ιούνιου για να δούμε την πορεία υλοποίησης όσον έχουμε συμφωνήσει μέχρι σήμερα».

Μεγάλη συζήτηση έγινε γύρω από το νομοσχέδιο για τον συνήγορο του ασθενούς, το οποίο δεν έχει ακόμη κατατεθεί στη Βουλή, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, να δει ο ίδιος το νομοσχέδιο.