Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τη διεύρυνση του ωραρίου με βάση το οποίο λειτουργούν Σαββατοκύριακα και αργίες τα εφημερεύοντα ιατρεία, ζήτησε από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, η Υπουργός Πόπη Κανάρη.

Το ανακοίνωσε η ίδια, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι».

«Μόλις τώρα είχα σύσκεψη με τον ΟΑΥ και ένα από τα θέματα που έθεσα επιτακτικά είναι η διεύρυνση των ωραρίων κυρίως την Κυριακή που είναι κάπως μειωμένες οι ώρες, ίσως και το Σάββατο. Και επίσης ενημέρωση στον κόσμο για τα εφημερεύοντα ιατρεία», επισήμανε η Υπουργός Υγείας.

Την επέκταση του ωραρίου και των ημερών λειτουργίας των ιατρείων εφημερίας, είχε ζητήσει από την Υπουργό η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών, η οποία θα θέσει το συγκεκριμένο αίτημα και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Στελέχωση των ΤΑΕΠ

Με επιπλέον ιατρούς στελεχώνονται το αμέσως επόμενο διάστημα τα τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών στα κρατικά νοσηλευτήρια σε τουλάχιστον τρεις επαρχίες.

«Βρήκαμε γιατρούς για τα ΤΑΕΠ, ακόμα και για αυτό της Πάφου υπάρχει ενδιαφέρον ευτυχώς, υπάρχει ενδιαφέρον για την Λεμεσό και Αμμόχωστο. Έχουν ολοκληρωθεί οι συνεντεύξεις και περιμένουμε να δοθούν τα συμβόλαια για να αρχίσουν οι ιατροί όσο πιο γρήγορα μπορούμε», σημείωσε η κ. Κανάρη.

Την ίδια ώρα, οι εισηγήσεις που έδωσε η Υπουργός Υγείας στον ΟΚΥπΥ, για βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των ΤΑΕΠ, έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Πόπη Κανάρη για να επιλυθούν τα κακώς έχοντα στις πρώτες βοήθειες να εκπνέει στο τέλος Μάϊου.