Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπόθεση Περικλέους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Άγγελου Περικλέους από τη Λεμεσό.

Χθες το βράδυ (01/05) οι ανακριτές εξασφάλισαν κατάθεση, η οποία θεωρείται καθοριστική και προχώρησαν σε επανασύλληψη του 25χρονου χάκερ, που τελούσε υπό κράτηση, ως ύποπτου για φόνο εκ προμελέτης.

Την αποκαλυπτική κατάθεση φέρεται να έδωσε ο 71χρονος θείος του χάκερ, με αποτέλεσμα να πάρει νέα τροπή η υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής του ΤΑΕ Λεμεσού: « Χθες ο 71χρονος προέβη σε γραπτή κατάθεση στην οποία ανέφερε ότι το πρωί της 21ης Απριλίου, ενώ κοιμόταν στην οικία του τον επισκέφθηκε ο ύποπτος και αφού τον ξύπνησε, υπό την απειλή πιστολιού τον υποχρέωσε να μεταβούν μαζί στο πεδίο βολής Παλιομετόχου και να κάψουν το αυτοκίνητο του θύματος. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο ύποπτος του ανέφερε ότι σκότωσε τον Περικλέους με πυροβολισμούς και στη συνέχεια τον έθαψε. Κατέθεσε επίσης λεπτομέρειες γεγονότων που προηγήθηκαν του εμπρησμού του αυτοκινήτου, ενώ έδωσε και λεπτομέρειες για τον τρόπο που ο ύποπτος κατέστρεψε τεκμήρια σε σχέση με τον φόνο Περικλέους και τον εμπρησμό του οχήματος του».

Ο 71χρονος, αλλά και ο 38χρονος που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση Περικλέους, φέρονται να υπέδειξαν στους ανακριτές και σημεία στα οποία είχαν μεταβεί με τον 25χρονο, πριν και μετά τον εμπρησμό του οχήματος στο πεδίο βολής Παλιομετόχου.

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε ότι «υπάρχει γραπτή κατάθεση στα χέρια της αστυνομίας στην οποία αναφέρεται ότι ο 25χρονος ύποπτος σκότωσε και έθαψε τον Άγγελο Περικλέους. Για αυτό το λόγο ο 25χρονος επανασυνελήφθηκε σήμερα με δικαστικό ένταλμα για νέα αδικήματα. Είχαμε πληροφορίες αλλά και καταθέσεις ότι ο 25χρονος είχε και το κίνητρο και σκοπό να προκαλέσει κακό στον Άγγελο Περικλέους. Δεν υπάρχει γραπτή κατάθεση για το σημείο που έχει ταφεί το θύμα».

Δεκάδες τεκμήρια

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής βρίσκονται δεκάδες τεκμήρια. Όπως κολλητικές ταινίες, ένα μαχαίρι, μια μισοκαμένη μπλούζα και ένα μισοκαμένο φούτερ, που εντοπίστηκαν στο κατεστραμμένο όχημα του Περικλέους. Με τον εξεταστή της υπόθεσης να αναφέρει στο Δικαστήριο ότι μπλούζα με το ίδιο χρώμα και λογότυπο, φέρεται να φορούσε ο 25χρονος όταν μετέβη σε κατάστημα για να αγοράσει διάφορα εργαλεία.

Με τον Λευτέρη Κυριάκου να δηλώνει ότι «έχουν σταλεί στα εργαστήρια και αναμένουμε τα αποτελέσματα».

 Υπό δρακόντεια μέτρα

Ο 25χρονος οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού όπου και τέθηκε υπό κράτηση για οκτώ ημέρες. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας, του φόνου εκ προμελέτης, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, της μεταφοράς σφαιρών, της απαγωγής προσώπου με σκοπό το φόνο και του εμπρησμού.

Ελεύθεροι οι τρεις

Σήμερα οι τρεις από τους έξι συλληφθέντες για την υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για την 59χρονη μητέρα του 25χρονου χάκερ η οποία κατηγορήθηκε γραπτώς για συνέργεια μετά τη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης, αφού έδωσε ψεύτικο άλλοθι στον γιό της και για έναν 50χρονο και ένα 36χρονο το διάταγμα κράτησης των οποίων εξέπνευσε σήμερα και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν.