Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΜΗΓ

Το κουβάρι της υπόθεσης  Περικλεούς  επιχειρούν να ξετυλίξουν οι διωκτικές αρχές, την ώρα που στο φως  έρχονται νέες αποκαλύψεις και ο  κύκλος  των συλλήψεων μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγηθήκαν σήμερα  τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες   για την υπόθεση απαγωγής Περικλέους με σκοπό το φόνο, η 59χρονη μητέρα του 25χρονου χακερ που θεωρείται ο βασικός ύποπτος, ο 71χρονος   θειος του, ένας 50χρονος και ένας 38χρονος.

«Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγή με σκοπό το φόνο και εμπρησμό. Και ένα πρόσωπο για συνέργεια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων. Είναι πρόσωπα τα οποία είχαν συνεργασία με τον 25χρονο για τη διάπραξη αυτών των αδικημάτων», σημείωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου.

Ο θείος του  βασικού υπόπτου, και ο 38χρονος τέθηκαν υπο οκταήμερη κράτησης ενώ η μητέρα του χάκερ και ο 50χρονος τέθηκαν υπό κράτηση για περίοδο τριών ημερών.

Όσα ακουστήκαν στο δικαστήριο

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας  ενώπιον του δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης,  αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις πτυχές  της υπόθεσης αλλα και στο ρόλο που διαδραματίζουν οι τέσσερις ύποπτοι. 

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης,  η 59χρονη μητέρα του χάκερ, έδωσε στον γιο της ψεύτικο άλλοθι, ενώ 71χρονος θείος του, εικάζεται πως ήταν μαζί με τον 24χρονο στο πεδίο βολής όπου  εντοπίστηκε καμένο το όχημα του Περικλέους, Συγκεκριμένα  ο 24χρονος και ο 38χρονος μετέβησαν στο πεδίο βολής με το αυτοκίνητο του Περικλέους και εν συνεχεία εκεί μετέβη και ο 71χρονος με το όχημα του για να τους παραλάβει. Πρόκειται για  το άσπρο όχημα που αναζητούσαν οι ανακριτές της υπόθεσης και εντοπίστηκε το πρωί πλησίον της πατρικής κατοικίας του 24χρονου στη Λευκωσία.

Ο 50χρονος που  εμπλέκεται στην υπόθεση και τέθηκε υπο κράτηση για τρεις μέρες, σύμφωνα  με μαρτυρίες είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο και αγόρασαν ρόπαλα και χειροπέδες, ενω ο ίδιος ο Περικλέους είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικό του πρόσωπο τις ανησυχίες του ότι ο 25χρονος και ο 50χρονος είχαν σκοπό να το απαγάγουν.

«Οι έρευνες της Αστυνομίας, επικεντρώνονται στη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που προκύπτουν μέχρι στιγμής αλλά και σε έρευνες σε ανοικτούς χώρους, όπως είναι η περιοχή που έλαβε τελευταία φορά σήμα ο Άγγελος Περικλέους αλλα και στην λευκωσια και στην επαρχία Λευκωσίας», επισήμανε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Οι ανακριτές έχουν επίσης στα χέρια τους  μαρτυρία ότι ο 25χρονος χάκερ, είχε μεταβεί σε κατάστημα στη Λεμεσό και αγόρασε κολλητικές ταινίες, τσεκούρι, φτυάρι, γάντια και σχοινιά, παρόμοια δηλαδή με τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στο καμένο όχημα του Περικλέους.

Η περίπτωση ο Άγγελος Περικλέους, να είναι νεκρός δεν έχει κλειδώσει ωστόσο είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο δήλωσε ο κύριος Κυριάκου.

«Είναι ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί αλλά όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχουν ενδείξεις ζωής του Άγγελου Περικλέους αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο», σημείωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται πως για  την υπόθεση παραμένουν υπό κράτηση ο 25χρονος χάκερ  ο οποίος δεν συνεργάζεται και αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, καθώς και ο 36χρονος που ήταν ο δεύτερος κατά σειρά που φόρεσε χειροπέδες.

Συγκρουσιακή σχέση

Σοβαρές διαφορές και συγκρουσιακή σχέση φαίνεται να είχαν ο 31χρονος Άγγελος Περικλέους ο 25χρονος βασικός ύποπτος. Σύμφωνα  με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο   ο εξαφανισμένος Περικλέους είχε ξυλοφορτώσει σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις τον 25χρονο χάκερ και τον είχε απειλήσει με πιστόλι, το προηγούμενο διάστημα.