Τηλεόραση Ραδιόφωνο
έρευνες υπόθεση Περικλέους

Διακόπηκαν γύρω στις 3.00 το απόγευμα της Δευτέρας οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με την εξαφάνιση του Άγγελου Περικλέους, 31 ετών.

Οι έρευνες άρχισαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Μέλη της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Άμυνας με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων ερεύνησαν αρκετές περιοχές στο Ζύγι, στο χωριό Τόχνη και τον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί οτιδήποτε μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην εξιχνίαση της εξαφάνισης του Ηρακλέους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες διακόπηκαν, όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς οι ανακριτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων ερευνών στις περιοχές στις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη εκπνέει το διάταγμα κράτησης του 25χρονου ο οποίος θεωρείται από την αστυνομία ως ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του 31χρονου άντρα. Ο 25χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

έρευνες υπόθεση Περικλέους

Όλα αυτά την ώρα που οι Αρχές επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, και που στο φως έρχονται νέες αποκαλύψεις που δεν αποκλείεται να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο και τον κύκλο των συλλήψεων.

Σημειώνεται ότι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγηθήκαν το Σάββατο (29/04)  τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες. Συγκεκριμένα η 59χρονη μητέρα του 25χρονου χακερ που θεωρείται ο βασικός ύποπτος, ο 71χρονος  θειος του, ένας 50χρονος και ένας 38χρονος.

Ο θείος του βασικού υπόπτου, και ο 38χρονος τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτησης ενώ η μητέρα του χάκερ και ο 50χρονος τέθηκαν υπό κράτηση για περίοδο τριών ημερών.

Το διάταγμα κράτησης του 25χρονου εκπνέει αύριο και πρόθεση των ανακριτών είναι να ζητήσουν ανανέωση του.

Όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας  ενώπιον του δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις πτυχές  της υπόθεσης αλλά και στο ρόλο που διαδραματίζουν οι τέσσερις ύποπτοι.  

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης,  η 59χρονη μητέρα του χάκερ, έδωσε στον γιο της ψεύτικο άλλοθι, ενώ 71χρονος θείος του, εικάζεται πως ήταν μαζί με τον 24χρονο στο πεδίο βολής όπου  εντοπίστηκε καμένο το όχημα του Περικλέους, Συγκεκριμένα  ο 24χρονος και ο 38χρονος μετέβησαν στο πεδίο βολής με το αυτοκίνητο του Περικλέους και εν συνεχεία εκεί μετέβη και ο 71χρονος με το όχημα του για να τους παραλάβει. Πρόκειται για  το άσπρο όχημα που αναζητούσαν οι ανακριτές της υπόθεσης και εντοπίστηκε το πρωί πλησίον της πατρικής κατοικίας του 24χρονου στη Λευκωσία. 

Ο 50χρονος που  εμπλέκεται στην υπόθεση και τέθηκε υπο κράτηση για τρεις μέρες, σύμφωνα  με μαρτυρίες είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο και αγόρασαν ρόπαλα και χειροπέδες, ενώ ο ίδιος ο Περικλέους είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικό του πρόσωπο τις ανησυχίες του ότι ο 25χρονος και ο 50χρονος είχαν σκοπό να το απαγάγουν.

έρευνες εξαφάνιση Περικλέους

Οι ανακριτές έχουν επίσης στα χέρια τους  μαρτυρία ότι ο 25χρονος χάκερ, είχε μεταβεί σε κατάστημα στη Λεμεσό και αγόρασε κολλητικές ταινίες, τσεκούρι, φτυάρι, γάντια και σχοινιά, παρόμοια δηλαδή με τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στο καμένο όχημα του Περικλέους.

Η περίπτωση ο Άγγελος Περικλέους, να είναι νεκρός δεν έχει κλειδώσει ωστόσο είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο δήλωσε ο κύριος Κυριάκου.

Υπενθυμίζεται πως για  την υπόθεση παραμένουν υπό κράτηση ο 25χρονος χάκερ  ο οποίος δεν συνεργάζεται και αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, καθώς και ο 36χρονος που ήταν ο δεύτερος κατά σειρά που φόρεσε χειροπέδες.

Συγκρουσιακή σχέση

Σοβαρές διαφορές και συγκρουσιακή σχέση φαίνεται να είχαν ο 31χρονος Άγγελος Περικλέους ο 25χρονος βασικός ύποπτος. Σύμφωνα  με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο   ο εξαφανισμένος Περικλέους είχε ξυλοφορτώσει σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις τον 25χρονο χάκερ και τον είχε απειλήσει με πιστόλι, το προηγούμενο διάστημα.