Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηλεκτρικό ρεύμα

Ένεση προστασίας από την ακρίβεια, για τους ευάλωτους καταναλωτές της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει την ανανέωση του μέτρου επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέτρο το οποίο λήγει στα τέλη Απριλίου.

Από την επέκταση της επιδότησης, αναμένεται να συνεχίσουν να επωφελούνται τα ευάλωτα νοικοκυριά που βρίσκονται στη διατίμηση 08 και ανέρχονται περίπου σε 42 χιλιάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο θα είναι στοχευμένο στους πραγματικά οικονομικά ασθενέστερους καταναλωτές, όπως ακριβώς επιτρέπει την συνέχιση του μέτρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τις οδηγίες της Κομισιόν. 

«Είναι, ναι, κάτι το οποίο συζητούμε, είναι κάτι που (συζητήσαμε) πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και μέσα από συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή, ναι θα συνεχίσουμε αυτό το μέτρο, το οποίο θεωρούμε ως ιδιαίτερα σημαντικό» δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηματικό παραμένει, κατά πόσον θα επηρεαστούν και οι γεωργοκτηνοτρόφοι που επίσης λαμβάνουν επιδότηση, κλιμακωτά από 50 μέχρι 85 τοις εκατό, αλλά κυρίως, αν το μέτρο της επιδότησης των ευάλωτων οικιακών καταναλωτών, θα είναι σε παράλληλη ισχύ με το μέτρο μείωσης του φόρου κατανάλωσης των καυσίμων κίνησης και της θέρμανσης.