Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με συνεχείς περιπολίες 24 ώρες το 24ωρο από πάνοπλους αστυνομικούς, με αθέατους σκοπούς, αλλά και με κάμερες νυκτός, η επιτήρηση της γραμμής αντιπαράταξης μετά τις προτροπές του ηγέτη της Χεζμπολάχ προς τις αρχές του Λιβάνου, να ανοίξουν τις θάλασσες και να φύγουν Σύροι προς την Κύπρο. 

Επιβεβαιώνονται τα όσα μετέδωσε χθες το βράδυ ο ΑΝΤ1 για νέα μέτρα που λαμβάνουν οι διωκτικές αρχές μετά τις προτροπές του ηγέτη της Χεζμπολάχ προς τις αρχές του Λιβάνου, να ανοίξουν τις θάλασσες και να φύγουν Σύροι μετανάστες προς την Κύπρο.

Νίκος Χριστοδουλίδης - Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Έχουν αυξηθεί και οι έλεγχοι. Είναι απαράδεκτη η αναφορά, δεν υπάρχει κανένας άλλος χαρακτηρισμός που μπορώ να προσδώσω στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε σε επαφή με την Κυβέρνηση του Λιβάνου και προηγουμένως, αλλά και μετά τις δηλώσεις, και ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτή την τεράστια πρόκληση».

Τα τρία κρίσιμα σημεία

Όπως αποκαλύψαμε, 100 συμβασιούχοι Ειδικοί Αστυφύλακες της πράσινης γραμμής αλλά και άλλοι 60 και πλέον κανονικοί αστυνομικοί, έχουν υπό συνεχή επιτήρηση τρία σημεία υψηλού κινδύνου, από τα οποία ίσως να επιχειρήσουν κάποιοι να περάσουν μεγάλο αριθμό μεταναστών κατά τα επόμενα 24ώρα.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή πρόκειται για το Ακάκι, την περιοχή Πανεπιστημίου στην Αγλαντζιά και την περιοχή Αθηαίνου-Ποταμιάς.

Οι αρχές είναι κυριολεκτικά στο κόκκινο και έχουν δοθεί ήδη συγκεκριμένες οδηγίες για να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα, αφού όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 άτομο που γνωρίζει καταστάσεις, υπήρχε μια μαύρη τρύπα στην επιτήρηση κατά την ώρα που άλλαζαν βάρδια τα περίπολα. 

Μάριος Χαρτσιώτης – Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

«Μέσα στα πλαίσια της επικαιροποίησης σχετικών πληροφοριών που λαμβάνονται καθημερινά, αναπροσαρμόζονται ανάλογα και τα συγκεκριμένα μέτρα. Μέσα σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια έγινε μία αξιολόγηση σχετικής πληροφόρησης και έχουν, ναι, ενδυναμωθεί τα μέτρα κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής».

Ο κ. Χαρτσιώτης σχολίασε και το θέμα των ροών από το Λίβανο.

«το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη κινητικότητα Παρά ταύτα, πρόσθεσε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνονται καθημερινά προληπτικά μέτρα, αποτρεπτικά, στο να έχουμε τέτοιες ροές όπως παρατηρήθηκε στο παρελθόν».
 
Την κατάσταση παρακολουθούν στενά και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δημοκρατίας και δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα αν κριθεί αναγκαίο να υπάρξει σύσκεψη για αξιολόγηση της όλης κατάσταση και ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων.