Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ

Την συμπερίληψη Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα στον κατάλογο των προσώπων που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, το γνωστό Πόθεν Έσχες, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Θεσμών της βουλής, και αποστέλλει στην Ολομέλεια προς έγκριση σχετικό νομοσχέδιο.

Με τη θετική ψήφο του προέδρου της επιτροπής Θεσμών, βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου, και με έξι ψήφους υπέρ και τέσσερις εναντίον, η επιτροπή αποφάσισε να στείλει στην Ολομέλεια της βουλής προς έγκριση, νομοσχέδιο για την συμπερίληψη του Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα στον κατάλογο των προσώπων που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν κατάσταση για τα περιουσιακά τους στοιχεία, το γνωστό Πόθεν Έσχες.

Ειρήνη Χαραλαμπίδου – Βουλευτής ΑΚΕΛ

«Αυτό που με θλίβει είναι η εικόνα που παρατηρήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών, με κάποιους συναδέλφους να επιχειρηματολογούν για την ταύτιση του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού του με το Δικαστικό σώμα, πράγμα που δεν υπάρχει στο σύνταγμα. Και οι δύο με βάση το σύνταγμα είναι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι, όπως είναι και ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας».

Υπέρ τάχθηκαν Δημήτρης Δημητρίου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Ανδρέας Πασιουρτίδης, Νίκος Κέττηρος, Παύλος Μυλωνάς και Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ενώ εναντίον Νίκος Γεωργίου, Γιώργος Κάρουλλας, Ζαχαρίας Κουλίας και Ανδρέας Θεμιστοκλέους.