Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τραγωδία Τέμπη

Μαύρη ημέρα για το πανελλήνιο, το οποίο συγκλονίζει η ασύλληπτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Επιβατική αμαξοστοιχία με 352 επιβαίνοντες συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορικό τρένο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο μηχανοδηγοί, στις 23:20 τη νύχτα. 

Τρία βαγόνια του τρένου τυλίχθηκαν στις φλόγες, μετά από σφοδρές εκρήξεις, και στα φλεγόμενα συντρίμμια βρήκαν φρικιαστικό θάνατο επισήμως 38 άνθρωποι. Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην Ελλάδα. 

Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η αγωνία για τις οικογένειες των επιβατών που αγνοούνται. Σε κατάσταση απόγνωσης πολλοί αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους με μια φωτογραφία στα χέρια. Μεταξύ αυτών και οι γονείς των δύο παιδιών από την Κύπρο της Αναστασίας Αδαμίδου και του Κυπριανού Παπαϊωάννου οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και συνεχίζουν να αγνοούνται.

Γροθιά στο στομάχι είναι οι περιγραφές των επιβατών που κατόρθωσαν να γλυτώσουν από την κόλαση. Πανικόβλητοι αναζητούσαν τρόπο διαφυγής, έσπαγαν τζάμια, πηδούσαν από τα παράθυρα των βαγονιών πριν αυτά τυλιχθούν στις φλόγες.

Κατεπείγουσα έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία που περιλαμβάνει από ότι φαίνεται και κακουργήματα, ενώ ο σταθμάρχης της Λάρισας συνελήφθη μετά τη κατάθεση του στις Αρχές.

Πληθώρα οι πληροφορίες για τις ευθύνες που κρύβει η ασύλληπτη τραγωδία. Ο Υπουργός Μεταφορών υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό. Η παραίτησή μου αποτελεί ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων, είπε ο Κώστας Καραμανλής, επιστρέφοντας από τον τόπο της τραγωδίας.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα κτίρια της ως ένδειξη συμπαράστασης προς την Ελλάδα . Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πάπας Φραγκίσκος αλλά και κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την οδύνη τους μέσα από συλλυπητήρια μηνύματα.

Μεσίστιες οι σημαίες και στην Κύπρο, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βουλή και σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Η τραγωδία αποτέλεσε πρώτο θέμα και στα ξένα Μέσα ενημέρωσης.

Όλες οι εξελίξεις της ημέρας όπως τις κατέγραψε το Ant1live