Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξφτ

Δραματικές εκκλήσεις απευθύνουν οι οικείοι των δύο κύπριων φοιτητών της Αναστασίας Αδαμίδου και του Κυπριανού Παπαϊωάννου οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και συνεχίζουν να αγνοούνται.

Δείγμα DNA έδωσε η οικογένεια του ενός από τους δύο Κύπριους πολίτες, που αγνοούνται μετά από το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, η πρώτη οικογένεια έφτασε χθες νωρίς το απόγευμα στη Λάρισα και έχει ήδη δώσει δείγμα DNA, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει και η οικογένεια του δεύτερου αγνοούμενου.

Στην πόλη της Λάρισας βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος, προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται οι οικογένειες.
 

Με μια φωτογραφία στο χέρι...

«Αναστασία Αδαμίδου, 24 ετών. Όποιος ξέρει κάτι που ήταν στο βαγόνι να επικοινωνήσει με τις αρχές», ανέφερε ο πατέρας του φίλου της.

Με μια φωτογραφία στο χέρι, αναζητεί από το πρωί σε όλη τη Λάρισα την φίλη του γιου του.

Το νεαρό ζευγάρι επέβαινε στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τραίνου που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία. Ο γιος του ανευρέθηκε, όμως η 24χρονη Αναστασία από την Πάφο, μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αγνοείται.

«Δεν είναι ούτε στους τραυματίες, ούτε στους νεκρούς. Ακόμα βγάζουν άτομα και από το τρίτο βαγόνι που ήτανε, βγαίνουν ακόμα ζωντανά άτομα», είπε.

Ο ίδιος ταξίδεψε από νωρίς από την Θεσσαλονίκη στη Λάρισα και αναζητεί πληροφορίες.

Από την ώρα της τραγωδίας, στις 11:20 χθες το βράδυ, δεν έχει γίνει εφικτή η επικοινωνία μαζί της.

Πατέρας του φίλου της 24χρονης 

Από την Πάφο είναι. Έρχονται και οι γονείς της. Την αναγνώριση θα την κάνει ο γιος μου αλλά και οι γονείς της, είναι στον δρόμο, έρχονται.

Στο διαδίκτυο φίλοι και συγγενείς της αναρτούν φωτογραφίες της, με αγωνιώδεις εκκλήσεις για πληροφορίες.

Περιβάλλον 24χρονης αγνοούμενης:

Εάν κάποιος ήταν στο τρένο μαζί της και την έχει δει, να ειδοποιήσει.

Εύχομαι να βοηθήσει ο Θεός να βρεθεί

Από πλευράς του ο θείος της Αναστασίας δήλωσε στο Star «Ήταν με τον φίλο της μαζί. Ο φίλος της είναι τραυματίας».

Οι γονείς της 24χρονης βρίσκονται ήδη στο σημείο της τραγωδίας, αναζητώντας όπως και δεκάδες άλλοι γονείς, τα παιδιά τους.

Στο κατάλογο των αγνοουμένων βρίσκεται και το όνομα ενός ακόμη νεαρού Κύπριου φοιτητή. Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, 23 χρόνων, γιος του ιερέα στο Αυγόρου, επέβαινε στον μοιραίο επιβατικό συρμό. Αγωνιώδεις είναι προσπάθειες συγγενών και φίλων για τον εντοπισμό του, ενώ επιτόπου έσπευσαν οι γονείς του.

Ο Κυπριανός  Παπαϊωάννου, επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη, όπου φοιτά στη Νομική Σχολή, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, με τα μέλη της οικογένειας του να τον αναζητούν εναγωνίως από τα ξημερώματα, οπότε ενημερώθηκαν για το τραγικό δυστύχημα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Τον γύρο του διαδικτύου  από συγγενείς και φίλους κάνει και η συγκεκριμένη φωτογραφία του 23χρονου Κυπριανού, και αυτή φαίνεται να τραβήχτηκε μόλις χθες στην πλατεία  συντάγματος  στην Αθήνα.

«Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει κάτι από Λάρισα ή Θεσσαλονίκη να μας ενημερώσει. Κυπριανός Παπαϊωάννου. Επέβαινε στο τρένο.  Φορούσε μάλλον τα ρούχα στη φωτογραφία και είχε χρυσό σταυρό και βέρα»

Το Star Ελλάδος επικοινώνησε με την αδελφή του Κυπριανού η οποία ανέφερε «Με όποιον μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε, επικοινωνήσαμε. Δεν τον έχουν βρει ούτε στα νοσοκομεία ούτε κάπου αλλού.

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου είναι γιος της πολύτεκνης οικογένειας του ιερέα στο χωριό Αυγόρου. 

Οι γονείς και άλλοι συγγενείς πρώτου βαθμού του νεαρού φοιτητή  έχουν ήδη φτάσει στην Λάρισα για τον εντοπίσουν, ωστόσο η μέχρι τώρα η ενημέρωση που τους δίνεται είναι πως ο Κυπριανός δεν περιλαμβάνετε στις λίστες των νοσοκομείων με τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Στο μεταξύ το απόγευμα τελέστηκε παράκληση στον ιερό Ναό των Απόστολων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, για διακρίβωση της τύχης του νεαρού φοιτητή Νομικής και της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου  από την Πάφο, η οποία επίσης αγνοείται.

Είναι η εκκλησία όπου συνηθίζει να ψέλνει ο νεαρός Κυπριανός, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινότητα.