Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μέτρα ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει η Αστυνομία, η οποία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις διακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, αναμένεται τις επόμενες μέρες αυξημένη τροχαία κίνηση σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και στους δρόμους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών.

Ήδη η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα, με αυξημένη παρουσία στο οδικό δίκτυο, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, έλεγχο και ρύθμιση της τροχαίας κίνησης, όπου χρειάζεται, καθώς και τροχονομικούς ελέγχους.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δίδεται σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, όπως είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις διακινήσεις τους, να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας και να ακολουθούν τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω των σελίδων που διατηρεί η Αστυνομία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, της εφαρμογής της Αστυνομίας, καθώς και από την ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com της Αστυνομίας.