Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

«Θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά», τόνισε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου μιλώντας για την γυναίκα που εμφανίστηκε χωρίς ρούχα σε νοσοκομειακό κρεβάτι. Ωστόσο κάκισε τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Όσον αφορά την επίμαχη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται αναφορά πως η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 19 του μήνα, όμως σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου έγινε έλεγχος στο φάκελο της ασθενούς και φαίνεται να έχει λάβει εξιτήριο στις 17 του μήνα.

«Αν ήμουν στη θέση του δεν θα έβγαζα φωτογραφία. Αν βρισκόμουν στη σκηνή εκείνη τη στιγμή θα σκέπαζα την ασθενή, θα τραβούσα τις κουρτίνες θα ενημέρωνα το προσωπικό και θα ζητούσα εξηγήσεις», είπε. Πρόσθεσε ότι ο ΟΚΥπΥ έχει μεγάλη ευαισθησία σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, έχουν δημιουργηθεί γραφεία ποιότητας όπου εκπαιδευμένοι νοσηλευτές έχουν ευθύνη να κάνουν περιοδικούς ελέγχους σε όλους τους θαλάμους και να εντοπίζουν τα προβλήματα.

«Μέλημα μας είναι ο ασθενής να φεύγει ευχαριστημένος και να νιώθει ασφάλεια», σημείωσε.

Όσα ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου: