Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λιμανι λαρνακας

Τερματίστηκαν γύρω στις 5 το απόγευμα τα απεργιακά μέτρα στα οποία κατήλθαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό τμήμα του λιμανιού Λάρνακας, καταγγέλλοντας παραβίαση συμφωνίας για τα ωράρια εργασίας και την υπερωριακή απασχόληση.

Αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συντεχνιών στην παρουσία και εκπροσώπων της εταιρείας Kition Ocean Port με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών της ΣΕΚ, Χαράλαμπος Αυγουστή, «γύρω στις 5 σήμερα το απόγευμα ήρθησαν τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων. Αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συντεχνιών στην παρουσία και εκπροσώπων της εταιρείας Kition Ocean Port με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι απεργοί με τους εκπροσώπους των συντεχνιών τους μετέβησαν το μεσημέρι στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων και είχαν συνάντηση με τον Υπουργό, Αλέξη Βαφεάδη, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνδράμει στην επίλυση της εργατικής διαφοράς που προέκυψε στο λιμάνι Λάρνακας.

Kition Ocean Port: Η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας ήταν αναίτια

Αναίτια πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργία εργαζομένων στο λιμάνι Λάρνακας, αναφέρει ανακοίνωση της Kition Ocean Port, προσθέτοντας πως η εταιρεία σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων σε απεργία αλλά αυτή πρέπει να γίνει σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι η «απεργία από μικρή μερίδα εργαζομένων στο λιμάνι Λάρνακας" έγινε "αναίτια, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και χωρίς καμία προειδοποίηση».

Προστίθεται ότι «κατόπιν διαβημάτων της Kition, το Υπουργείο Εργασίας συγκάλεσε συνάντηση μεταξύ των μερών για συζήτηση του θέματος, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί».

Η εταιρεία σημειώνει ακόμα ότι «σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων σε απεργία, ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες. Η όποια περιφρόνηση των νόμιμων διαδικασιών, προκαλεί σοβαρή αναστάτωση στις εργασίες του λιμανιού και σημαντικές οικονομικές ζημιές», καταλήγει η ανακοίνωση.