Τηλεόραση Ραδιόφωνο
eurovision κυπρος

Στον μεγάλο τελικό της Γιουροβίζιον πέρασε η Κύπρος, με την Σίλια Καψής και το τραγούδι «Liar». Από τις 10 χώρες που πέρασαν χθες ξεχωρίζει το φαβορί Κροατία και η εκκεντρική Ιρλανδία, ενώ αύριο Ελλάδα και Μαρίνα Σάττι διεκδικούν μέσω του δεύτερου ημιτελικού την πρόκριση τους στον τελικό του Σαββάτου 11 Μαίου.

Το πολυπόθητο εισιτήριο για το Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024 κέρδισε η Κύπρος και η Σίλια Καψή.

Συνοδευόμενη από τέσσερεις χορευτές, η 17χρονη τραγουδίστρια εμφανίστηκε πρώτη στον χθεσινό πρώτο ημιτελικό, εντυπωσιάζοντας με το τραγούδι «Liar» του Δημήτρη Κοντόπουλου και της Elke Tiel.

Στον τελικό πέρασε και η Κροατία, ένα εκ των μεγάλων φαβορί, με την εμφάνιση του Baby Lasagna με το τραγούδι "Rim Tim Tagi Dim" να μαγεύει το κοινό.

Η gothic συμμετοχή της Ιρλανδίας προκάλεσε ποικίλες απόψεις και αντιδράσεις με τη θυσία της Bambie Thug στην πεντάλφα και το τραγούδι Doomsday Blue να αποτελούν μια από τις πιο εκκεντρικές εμφανίσεις στην ιστορία του θεσμού.

Στο μεγάλο Τελικό του Σαββάτου πέρασαν επίσης Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο, το οποίο θα πατήσει σε σκηνή της Eurovision μετά από 31 χρόνια.

Με την Ελένη Φουρέιρα να βάζει φωτιά στο Μάλμε τραγουδώντας το Fuegο με το οποίο διαγωνίστηκε το 2018 στην Πορτογαλία.

Αύριο, Ελλάδα και Μαρίνα Σαττι θα διεκδικήσουν μια εκ των 10 τελευταίων θέσεων που οδηγούν στο Μεγάλο Τελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.