Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηε

Αύριο στα χέρια του Υπουργού Υγείας και των συντεχνιών των εργαζομένων στο Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών υγείας η πρόταση του ΟΚΥπΥ για τις συλλογικές συμβάσεις.

Μία εβδομάδα μετά την παναπεργία στον τομέα της υγείας οι εμπλεκόμενοι φορείς θα παρακαθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με την ελπίδα να επιλύσουν τις διαφορές τους και να δώσουν τα χέρια.

Σε δηλώσεις από το Μακάρειο Νοσοκομείο ο Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι η νέα πρόταση του ΟΚΥπΥ θα είναι βελτιωμένη.

«Αποφασίσαμε να δοθεί αμέσως η πρόταση σε μένα, η πρόταση να δοθεί από εμένα στις συντεχνίες και την ίδια στιγμή να γίνει μια παρουσίαση από τον ΟΚΥπΥ στα γραφεία του ΟΚΥπΥ ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις», επισήμανε ο κ. Χατζηπαντέλα. 

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα δήλωσε επίσης έτοιμος να παρέμβει εκ νέου στο διάλογο εαν αυτό κριθεί αναγκαίο.
«Σε περίπτωση που υπάρχει περιθώριο για εμπλοκή του υπουργείου υγείας σίγουρα θα εμπλακεί ώστε να αποτρέψουμε οποιεσδήποτε άλλες κινητοποιήσεις», υπογράμμισε ο κ. Χατζηπαντέλα. 

Την ίδια ώρα την αναθεωρημένη οικονομική πρόταση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας αναμένουν οι φαρμακοποιοί οι οποίοι για την ώρα, έχουν αφήσει στο συρτάρι τις σκέψεις για μέτρα δίνοντας πίστωση χρόνου στον ΟΑΥ να επανέλθει.

«Μιλούμε για αναστολή λήψης μέτρων, μπροστά στην καλή διάθεση που έδειξε ο νέος πρόεδρος του ΟΑΥ μαζί με τον Υπουργό Υγείας οι οποίοι κατανόησαν αμέσως το πρόβλημα και μας ζήτησαν μια βδομάδα πίστωση χρόνου ώστε να επεξεργαστούν ένα μοντέλο δίκαιης μεταχείρισης των φαρμακοποιών», ανέφερε η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ. 

«Φαίνεται να είμαστε σε καλό δρόμο θα μιλήσω τις επόμενες μέρες με τον πρόεδρο του ΟΑΥ ώστε να δοθεί μια καλή πρόταση και να μην έχουμε οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις και από τους φαρμακοποιούς», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας. 

Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο ΟΑΥ δεν τους αποζημίωσε για τις επιπλέον συσκευασίες φαρμάκων που έδωσαν στους ασθενείς κατά το 2022 .