Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πρόεδρος επεισόδια Γρίβα

Μέχρι την τελευταία μέρα της παρουσίας μου στην Κυβέρνηση θα διαμορφώσω ένα κλίμα που θα είναι αποτρεπτικό για φαινόμενα όπως αυτά που υπήρξαν χθες στη Λεμεσό, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του νέου Κυπριακού Μουσείου στη Λευκωσία.

Ερωτηθείς σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή στο περιθώριο του μνημοσύνου του Γεωργίου Γρίβα στη Λεμεσό και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Αστυνομία δέχεται πυρά για το θέμα διαχείρισης του ζητήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τις όποιες αναφορές στην Αστυνομία, καθώς, όπως ανέφερε, υπήρχε επαρκής αστυνομική παρουσία.

Προσέθεσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα του χουλιγκανισμού από κάποιους παντελώς ανεύθυνους και για τους οποίους βεβαίως η πολιτεία πρέπει να πάρει αυστηρότερα ακόμα μέτρα από όσα έχει μέχρι στιγμής πάρει.

«Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε ή να επιτρέψουμε να οδηγηθούμε, και πιστεύω και η επόμενη Κυβέρνηση, σε μια αναρχία κάποιων κουκουλοφόρων, οι οποίοι αμαυρώνουν τον αθλητισμό, αμαυρώνουν τελετές, αμαυρώνουν οτιδήποτε σε αυτό τον χώρο. Δεν έχουν θέση στοιχεία αναρχικά τα οποία καθοδηγούνται από ουσίες, εν τη ουσία, και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι υπόλογη η πολιτεία και τα σωματεία για αυτά τα φαινόμενα, ο Πρόεδρος είπε δεν πρόκειται για φαινόμενο της Κύπρου και ότι δεν θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο το ότι ευθύνεται και η Κυβέρνηση διότι υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί πολλών και διαφόρων ομάδων ανεξαρτήτως χρώματος ή προτίμησης.

«Αυτό που έχει σημασία είναι το απαράδεκτο της συμπεριφοράς», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «θα ενημερωθώ από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, θα δώσω οδηγίες, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία μέρα της παρουσίας μου στην Κυβέρνηση θα διαμορφώσω ένα κλίμα που θα είναι αποτρεπτικό από τούδε και στο εξής, να νομίζουν ότι μπορούν να κυριαρχήσουν σε μια κοινωνία η οποία διακρίνεται και για το ήθος και για το φιλειρηνικό και για την πίστη της στη δημοκρατία και την ευνομία».