Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Κατακλύστηκε από κόσμο η περιοχή του Τροόδους. Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες οχήματα ανηφόρησαν για το χιονισμένο Τρόοδος, το οποίο, αποτέλεσε για άλλη μία φορά πόλος έλξης για χιλιάδες πολίτες, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

 Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Σταθμάρχης Τροόδους, Ανδρέας Πρίγκιπας: «Τη σημερινή μέρα στην περιοχή του Τροόδους ο καιρός ήταν συννεφιασμένος με αραιή ομίχλη. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είχαμε βροχόπτωση. Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους είναι γύρω στα 5-10 εκατοστά και στην περιοχή του Ολύμπου είναι γύρω στα 15-20 εκατοστά».

Ο Όλυμπος σκεπάστηκε από κατάλευκο πέπλο, με το χιόνι να δημιουργεί μαγευτικό τοπίο. Όπως και οι γύρω βουνοπλαγιές, με μικρούς και μεγάλους να αρχίζουν ένα ατέλειωτο παιχνίδι με το χιόνι.

Αρκετοί ήταν και αυτοί που επισκέφθηκαν το χιονοδρομικό κέντρο για να  διαγωνιστούν στις διάφορες  πίστες της βουνοπλαγιάς.

Χιλιάδες και σήμερα οι πολίτες που βρέθηκαν στο Τρόοδος, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο. Με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο και να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίγκιπα, «η τροχαία κίνηση ήταν αυξημένη και κατά της μεσημβρινές ώρες παρουσιάστηκε πυκνή τροχαία κίνηση και ιδιαίτερα στην περιοχή της Χιονίστρας. Εμείς το γνωρίζαμε ότι θα υπήρχε αυξημένη τροχαία κίνηση γι’ αυτό και εκπονήθηκε και ειδικό σχέδιο από το Αρχηγείο Αστυνομίας σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, όπου ενισχύθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός Τροόδους με περισσότερο προσωπικό και για να καταλάβετε πρέπει να πέρασαν γύρω στα 5.000 αυτοκίνητα από την περιοχή του Τροόδους κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Οι στέγες των σπιτιών και τα δένδρα σκεπασμένα με χιόνι, ενώ αρκετοί δρόμοι έχουν καταστεί απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα. Ωστόσο αφού οι οδηγοί ακολούθησαν τις οδηγίες των αστυνομικών ευτυχώς δεν προέκυψαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, παρά μόνο μερικά οχήματα που εγκλωβίστηκαν στο χιόνι και μια τροχαία σύγκρουση χωρίς τραυματίες.