Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε άντρα ηλικίας 29 ετών, τον οποίο έκρινε ένοχο μετά από εκδίκαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών. Η υπόθεση αφορούσε στον εντοπισμό ποσότητας κάνναβης βάρους ενός κιλού και 729 γραμμαρίων, μετά από έρευνες από την Αστυνομία, τον περασμένο Οκτώβριο, 2023, στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, το απόγευμα στις 25 Οκτωβρίου, ανέκοψαν για έλεγχο τον 29χρονο, ο οποίος διακινείτο με αυτοκίνητο που οδηγούσε, σε αγροτικό δρόμο στην επαρχία Λάρνακας. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν δύο νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, μεικτού βάρους ενός κιλού και 600 γραμμαρίων.

Αφού ο 29χρονος συνελήφθη από τα μέλη της ΥΚΑΝ για αυτόφωρα αδικήματα, έγινε έρευνα στην κατοικία του, κατά την οποία ο ίδιος παρέδωσε στα μέλη της Αστυνομίας, ακόμη δέκα νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 269 γραμμαρίων.

Η ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε και από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ποσότητα κάνναβης βάρους ενός κιλού και 729 γραμμαρίων.

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών καταχωρήθηκε για άμεση εκδίκαση, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας. Αφού το Μόνιμο Κακουργιοδικείο εξέτασε το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε η Αστυνομία και παρουσίασε ενώπιον του η Κατηγορούσα Αρχή, έκρινε ένοχο τον 29χρονο για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης διάρκειας πέντε χρόνων.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το επαρχιακό κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λάρνακα.