Τηλεόραση Ραδιόφωνο
82ΧΡΟΝΟΣ

Απορρίφθηκε το αίτημα για αναστολή της ποινής φυλάκισης 2.5 χρόνων στον παππού Χρύσανθο, που τον περασμένο Ιούνιο πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο 67χρονο που μπήκε στην αυλή του για κλοπή καλωδίων.

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι η κ. Μαρία Νεοφύτου, δικηγόρος του 83χρονου, ανέφερε ότι η απόφαση του Εφετείου δεν ήταν ομόφωνη. Οι δύο εκ των τριών δικαστών αποφάσισαν ότι ενόψει της σοβαρότητας του αδικήματος, δεν θα πρέπει να ανασταλεί η ποινή φυλάκισης.  

Με την απόφαση διαφώνησε ο Πρόεδρος του Εφετείου, καθώς όπως ανέφερε επρόκειτο για ένα ιδιαίτερο περιστατικό, το πως είχαν εξελιχθεί τα γεγονότα ήταν ιδιαίτερα και η ποινή θα έπρεπε να ανασταλεί.  

Ο παππούς Χρύσανθος είναι κατάδικος, όπως ανέφερε η κ. Νεοφύτου, όμως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα κρατητήρια του ΑΔΕ Λεμεσού λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες νοσηλευόταν. Αυτή τη στιγμή εκεί βρίσκεται η οικογένεια του για να τον ενημερώσουν για την απόφαση μαζί με την βοήθεια των γιατρών.  

Αυτή τη στιγμή αναμένονται εξελίξεις από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος όταν ο ΠτΔ είχε εκφράσει την θέση του σε σχέση με το να δοθεί χάρη, ο Εισαγγελέας και η Νομική Υπηρεσία είχαν αναφέρει ότι ήθελαν να τελειώσει η οποιαδήποτε διαδικασία εκκρεμεί στα δικαστήρια και μετά να λάβουν την απόφαση τους.  

Το συντομότερο δυνατό, όπως ανέφερε η κ. Νεοφύτου, λόγω της ηλικίας και των προβλημάτων υγείας του κ. Χρύσανθου, θα γίνει αίτηση για σύγκλιση ιατροσυμβούλιο, το οποίο θα τον εξετάσει για να κρίνει αν θα μπορεί να πάει σπίτι του με βραχιολάκι.