Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Μαγευτικές εικόνες στο Τρόοδος και στις ορεινές περιοχές της Κύπρου έφερε η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών.

Η χθεσινοβραδινή βαριά χιονόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει το χιόνι στην Πλατεία τα είκοσι εκατοστά και στον Ολυμπο τα 30 εκατοστά, με τη διακίνηση να γίνεται μόνο με οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Και με δεδομένη τη μαζική κάθοδο εκδρομέων αύριο στο Τρόοδος, η Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικό σχέδιο δράσης

Σταθμάρχης Τροόδους , Αντρέας Πρίγκιπας

Η αστυνομία θα είναι σε ετοιμότητα για ότι θέματα προκύψουν. Αύριο πριν ξεκινήσεις οποιοσδήποτε να έρθει στο Τρόοδος να ενημερωθεί για την κατάσταση στους δρόμους και τα οχήματα συστήνεται να είναι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση στους 4 τροχούς.

Από χθες συνεχίζονται και οι βροχοπτώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές.

Κοινοτάρχης Καπέδων, Ανδρεάς Κιτρομηλίδης

Δεν είχαμε ρεύμα για περίπου 7-8 ώρες χθες από η ώρα 11 το πρωί μέχρι τις το απόγευμα. Υπήρξαν αρκετά προβλήματα για τους κατοίκους και ήταν μια μεγάλη βλάβη που προκλήθηκε από κεραυνό.

Εκπρόσωπος Τύπου ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου

Είχαμε μια βλάβη μέσης τάσης που επηρέασε τις περιοχές καπέδες καμπιών ήταν δύσκολο να εντοπιστεί το σημείο της βλάβης για αυτό και καθυστέρησε η ηλεκτροδότηση να επιστρέψει και γενικά υπήρχαν βλάβη τοπικές κυρίες καμένες ασφάλειες τις οποίες την επί ποδός τα συνεργεία της αρχής και φρόντιζαν για την αποκατάσταση τους.

Πέραν από τα μικροπροβλήματα, οι βροχές των τελευταίων ημερών ήταν και ευεργετικές, αφού μέχρι σήμερα στις οκτώ το πρωί είχαμε 26,6 χιλιοστά βροχής, με αποτέλεσμα να κατέβει ορμητικός και ο Σερράχης στην Περιστερώνα.

Κοινοτάρχης Περιστερώνας, Παντελής Κακουλή

Μας ήρθε και φέτος το 2023 ο ποταμός Σερράχης στην Περιστερώνα είμαστε όλοι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι κυρίως οι γεωργοί μας και οι κτηνοτρόφοι μας.

Βροχοπτώσεις αναμένονται και το Σαββατοκύριακο, καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Διευθυντής Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης

Όλες οι μέρες σήμερα Παρασκευή και Σάββατο και ενδεχόμενα και την Κυριακή θα έχουν παροδικά χιονοπτώσεις στα ορεινά και ίσως στην κορυφή στο χρώμιο να φτάσουμε τα 40 42 εκ στην πλατεία Τροόδου.

Η θερμοκρασία το τριήμερο αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.