Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χιόνια

Χειμωνιάτικο από σήμερα το σκηνικό σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ στο Τρόοδος έπεσαν και τα πρώτα χιόνια.

Η σημερινή μέρα στο Τρόοδος άρχισε με χαλαζόπτωση, ενώ λίγο μετά τις 10:00 το πρωί έκαναν την εμφάνιση τους και οι πρώτες νιφάδες χιονιού, οι οποίες μία ώρα αργότερα έδωσαν τη θέση τους σε βαριά χιονόπτωση, με αποτέλεσμα οι εικόνες από το λευκό πέπλο να είναι μαγευτικές.

Λόγω χιονιών, όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος έκλεισαν για την τροχαία κίνηση, με την Αστυνομία να προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού οι διακινήσεις στα ψηλά γίνονται πλέον με αντιολισθητικές αλυσίδες

Από τις βροχοπτώσεις, τις τοπικές καταιγίδες, τους δυνατούς ανέμους και τη χαλαζόπτωση επηρεάστηκαν πολλές περιοχές της Κύπρου με τη Μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση από τις 06:00 σήμερα  το πρωί μέχρι τις 06:00 αύριο το πρωί .

Προβλήματα υπήρξαν και σε πολλά σημεία του αυτοκινητόδρομου Πάφου- Λεμεσού από την συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα, ενώ συνεργεία των Δήμων και Κοινοτήτων, βρίσκονταν σε επιφυλακή μέχρι νωρίς το απόγευμα, για καθαρισμό δρόμων από όγκους χώματος, αλλά και για το άνοιγμα οχετών.

Λόγω κακοκαιρίας είχαμε και διακοπή ρεύματος σε όλες τις επαρχίες πλην της Αμμοχώστου.

Στη Λευκωσία επηρεάστηκαν οι Καπέδες, Καμπιά, Λακατάμεια, Μένικο και Πέρα, στη Λάρνακα η Τόχνη, στη Λεμεσό τα Τσιφλικούδια και στην Πάφο η Πέγεια.

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει την ερχόμενη Κυριακή, χωρίς να αποκλείονται νέες βροχές.