Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κωνσταντίνος Πετρίδης

«Είμαι στην πολιτική και θέλω να ξέρω ποιος θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών των Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έγκριση του τελευταίου κρατικού προϋπολογισμού της διακυβέρνησης αλλά και για το «δύσκολο» 2023 που έρχεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οικονομία είναι το κύριο πράγμα που απασχολεί τον κόσμο και είναι σημαντικό όπως είπε, «αυτός που λέει ότι θα φέρει την αλλαγή να πει με ποιους θα την φέρει».

Όσον αφορά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού 2023, εμφανίστηκε ικανοποιημένος, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι χαίρεται που αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αναγνωρίσει ότι έγιναν πολύ σημαντικά πράγματα όσον αφορά την οικονομική διαχείριση τα τελευταία χρόνια.

Για τις 46 τροπολογίες που «κλείδωσαν», είπε ότι, «δεν είναι θέματα τα οποία θα επηρεάσουν τη λειτουργία του κράτους ή των πολιτικών της επόμενης Κυβέρνησης».

«Δύσκολο» το 2023

Για «δύσκολο» 2023 έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών, καθώς δήλωσε ότι οι προβλέψεις του μιλάνε για επιβράδυνση νση του ρυθμού ανάπτυξης ενώ παράλληλα είπε πως αν συνεχιστεί ο πληθωρισμός, θα επηρεάσει και την Κύπρο , όχι μόνο στην εσωτερική κατανάλωση αλλά στον τουρισμό κλπ.

Όσα ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης: