Τηλεόραση Ραδιόφωνο
8θιυ

Στα οράματα του αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος στην συγκέντρωση που διοργάνωσε την Κυριακή η Συντονιστική Επιτροπή Στήριξης  της υποψηφιότητας του στο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Πόλη Χρυσοχούς.

O Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως η εκκλησία είναι το καταφύγιο όσων έχουν ανάγκη. Ανακοίνωσε επίσης πως θα στηρίξει νέα ζευγάρια ώστε να μπορέσουν να καταπολεμήσουν την υπογεννητικότητα και να αποκτήσουν τρίτο και τέταρτο παιδί, αλλά και ότι θα σταθεί δίπλα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Θα έχουμε, συνέχισε, «φωνή στο εθνικό θέμα, και θα σταθούμε δίπλα από την κυβέρνηση στις προσπάθειες να περιορίσει το κύμα των λαθρομεταναστών» σημειώνοντας παράλληλα πως «θα συστήσει ειδικό τομέα στην Αρχιεπισκοπή για να μπορεί να αντιμετωπίζει τα νέα διλήμματα που προέρχονται από τις βιοεπιστήμες και την βιοτεχνολογία».

Εξάλλου ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή που παρέστη στην συγκέντρωση ανέφερε πως τον Μητροπολίτη Πάφου ως διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς τον είχαν γνωρίσει πολύ περισσότερο ως Χωρεπίσκοπο Αρσινόης και ακολούθως ως Μητροπολίτη Πάφου. Θεωρούμε, είπε, «ότι είναι ο μόνος από τους υποψήφιους που εκφράζονταν ανέκαθεν για διάφορα θέματα της Εκκλησίας αλλά και της Πολιτείας».

Ήταν ο μόνος, συνέχισε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, ο οποίος μιλούσε και μιλά για τα εθνικά μας θέματα, το μεταναστευτικό, την υπογεννητικότητα αλλά και για τους νέους. Ο κ. Παπαχριστοφή εκτίμησε ακόμη πως ο Μητροπολίτης Πάφου θα είναι αντάξιος του προκατόχου του, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β’ ο οποίος διετέλεσε ένα μεγάλο έργο και κάλεσε τον κόσμο να τον στηρίξει.

Στην συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους και η πρώην Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Ξένια Τζανάβαρου.