Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Νουρής

Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από μέρους του, καμία πρόθεση καλλιέργειας φόβου, ρατσισμού ή ξενοφοβίας όπως κάποιοι συστηματικά θέλουν να του αποδώσουν, είπε το Σάββατο ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, σε γραπτή του δήλωση αναφορικά με αντιδράσεις Οργανωμένων Φορέων Ασθενών. Εκφράζει «αγωνία και ανησυχία» από την οργανωμένη και συστηματική προώθηση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών στη χώρα, είπε.

«Επειδή διαπιστώνω προσπάθεια εκμετάλλευσης των δηλώσεων μου για την υγειονομική κατάσταση στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα από πολιτικούς κύκλους που διαχρονικά διαφωνούν με την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, θέλω να επαναλάβω ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από μέρους μου, καμία πρόθεση καλλιέργειας φόβου, ρατσισμού ή ξενοφοβίας όπως κάποιοι συστηματικά θέλουν να μου αποδώσουν», σημειώνει ο Υπουργός Εσωτερικών.

«Αγωνία και ανησυχία εκφράζω από την οργανωμένη και συστηματική προώθηση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας», προσθέτει.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των οργανωμένων Φορέων ασθενών, ο κ. Νουρής τους διαβεβαιώνει «ότι η αναφορά μου στην υγειονομική κατάσταση στο Κέντρο δεν έγινε, όπως εύκολα μπορούν να διαπιστώσουν, αυτοβούλως αλλά απαντούσε δημοσιογραφική ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τη διαχείριση στην οποία προβαίνουμε».  

Ως άνθρωπος του χώρου της υγείας και ενεργό μέλος εθελοντικών οργανώσεων, πρόσθεσε, «θα ήμουν ο τελευταίος που θα στοχοποιούσε ασθενείς. Απολογούμαι εάν αυτή την εικόνα απεκόμισαν».