Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιλυ

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση αναφορικά με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή στο Κέντρο Φιλοξενείας Πουρνάρα:

Επειδή δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΡΙΚ για την υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο Πουρνάρα, έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να διευκρινίσει ότι ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση.

Αυτό που ο Υπουργός υπερτόνισε στη συνέντευξη του ήταν πως «παρά την αύξηση των περιστατικών, είτε σε θετικούς HIV ασθενείς, είτε θετικούς στο τέστ mantoux για τη φυματίωση, όλα τα περιστατικά έχουν ελεγχθεί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Πρόσθετα ο Υπουργός δήλωσε ότι «το πρώτο μας μέλημα κατά την είσοδο κάποιου μετανάστη στο κέντρο είναι η ιατρική φροντίδα συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών και διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ όσοι χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής την λαμβάνουν».

Αναφορικά με τους αριθμούς που αναφέρθηκαν αυτοί προέκυψαν μέσα από την πληροφόρηση από το Κέντρο και οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποτελούν αριθμούς που αφορούν μεγαλύτερη χρονικά περίοδο γι’ αυτό και θα υπάρξει επανέλεγχος.