Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νουρής Πουρνάρα

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης πυροδότησαν οι χθεσινές αναφορές του Υπουργού Εσωτερικών για την υγειονομική κατάσταση στο «Πουρνάρα». Η διορθωτική παρέμβαση του Νίκου Νουρή έφερε την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ, το οποίο κάνει λόγο για «ανεύθυνη επικινδυνότητα». Σηκώνει το γάντι το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για ανευθυνότητα, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, για μολυσματικές ασθένειες στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα, απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «αυτοί που έχουν ως σημαία τους την πολιτική των ανοικτών συνόρων, παραδίδουν μαθήματα διαχείρισης του μεταναστευτικού».

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο αναφέρει ότι οι επικριτές «παραβλέπουν ότι για πρώτη φορά λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των παράνομων διελεύσεων, επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες εξέτασης ασύλου, ενισχύθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες, αυξήθηκαν δραστικά οι επιστροφές κατατάσσοντας τη χώρα μας πρώτη στον ευρωπαϊκό χώρο στον τομέα αυτό, ενώ καταστήσαμε κοινωνό του προβλήματος ολόκληρη την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας την ουσιαστική αλληλεγγύη και στήριξη τόσο της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και αριθμού κρατών μελών». 

Καταλήγει, δε, με το ερώτημα αν «ο επικίνδυνα ανεύθυνος» είναι  «αυτός που αγωνιά να προστατεύσει τον τόπο και τους πολίτες του από τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές που κατακλύζουν τη χώρα μας, ή αυτοί που δίνουν συγχωροχάρτι στους πραγματικούς υπαίτιους του προβλήματος, παραβλέποντας τη γενεσιουργό αιτία για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Σημειώνεται ότι το ΑΚΕΛ με πρωινή ανακοίνωση ανέφερε ότι «η ανευθυνότητα του κ. Νουρή είναι επικίνδυνη. Πρώτα έσπειρε τον πανικό με ψέματα για μολυσματικές ασθένειες στο Πουρνάρα και στην συνέχεια πήρε πίσω τις δηλώσεις του. Δεν φτάνει που ως Υπουργός Εσωτερικών έχει ασήκωτες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Πουρνάρα -κατάσταση που εξαθλιώνει όσους είναι μέσα στο Κέντρο Υποδοχής αλλά ταυτόχρονα επιβαρύνει τους κατοίκους στις γειτονικές κοινότητες- συνεχίζει να παίζει με τα αισθήματα και τους φόβους της κοινωνίας».

«Το χθεσινό φιάσκο συμπυκνώνει τον τρόπο που διαχειρίζεται ο Υπουργός και η κυβέρνηση, συνολικά το μεταναστευτικό. Τοξική ξενοφοβική ρητορική και ψέματα στα κανάλια και μηδενικές ή αμφιβόλου νομιμότητας λύσεις στην πράξη. Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα και χρειάζεται ένα Υπουργό που να διαθέτει πρώτα από όλα σοβαρότητα και υπευθυνότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.