Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κα

Σε καθαρισμό του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας προχώρησαν το πρωί εξήντα εθελοντές και 15 στρατιώτες στο πλαίσιο της τελικής εκδήλωσης της εκστρατείας που διοργάνωσε φέτος το Let’s do it Cyprus, σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών.

«Γίνεται κάθε χρόνο και μεγαλύτερη δουλειά και ευχαριστούμε το κοινό για τη συμμετοχή του», ανέφερε πολίτης. 

Οι εθελοντές μάζεψαν περίπου 69 σακούλες σκουπίδια, 32 σακούλες ανακυκλώσιμων υλικών και μπάζα, λάστιχα και πολλά άλλα που συνυπολογίζονται κοντά στις 5 χιλιάδες 656 λίτρα σκουπίδια.

«Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να μην βρισκόμασταν εδώ, και να ήμασταν εδώ για να παίξουμε παρά να μαζεύουμε σκουπίδια που κάποιοι άλλοι τα πετάσσουν αλλά δυστυχώς έχουμε τούτο τον άχαρο λόγο να κάνουμε», σημείωσε εθελοντής.

 Η εκστρατεία Let’s do it Cyprus πραγματοποιείται στην Κύπρο από το 2012 με περισσότερες από 210 χιλιάδες συμμετοχές και έχει απαλλάξει την Κύπρο από τόνους σκουπιδιών.

Το 2019 συμμετείχαν σχεδόν 50 χιλιάδες εθελοντές στην εκστρατεία κατατάσσοντας την Κύπρο στην 3η θέση μεταξύ 120 χωρών που κατάφεραν την εθελοντική συμμετοχή του 5% του πληθυσμού της χώρας.