Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 5η Διακρατική Συνάντηση του δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η 5η Διακρατική Συνάντηση Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Προγράμματος URBACT, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Αγιά της Ελλάδας, την Τρίτη και την Τετάρτη 30 και 31 Αυγούστου 2022. Εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας».  

Προστίθεται ότι «στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου Αθηένου συμμετέχουν ο Δήμαρχος  Κυριάκος Καρεκλάς και οι Δημήτρης Κουζαπά, Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας Αθηένου URBACT στο Δίκτυο Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού+», Γεωργία Χατζηθεοχάρους, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Σ.Κ.Ε Αθηένου και μέλος της Τοπικής Ομάδας URBACT και Μαρία Κουτσουλλή Ιωαννίδου, εκπαιδευτικός και μέλος της Τοπικής Ομάδας URBACT».

Τη συνάντηση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος της Αγιάς Ελλάδας Αντώνης Γκουντάρας και ο Δήμαρχος Αθηένου ως ο Δήμαρχος του επικεφαλής εταίρου.

Στη διήμερη συνάντηση «θα γίνει παρουσίαση των εθελοντικών πρωτοβουλιών του Δήμου της Αγιάς που συσχετίζονται με τις δραστηριότητες του Δικτύου, επίσκεψη σε έργα στην πόλη τα οποία σχετίζονται με τις ενότητες προτεραιότητας της Αγιάς στο πρόγραμμα. Ακόμα θα γίνει συζήτηση με την Τοπική Ομάδα της πόλης και διατύπωση ιδεών για την Πολιτική Εθελοντισμού, τις δράσεις γενεών και τους εθελοντές, καθώς και τη δυναμική της ομάδας».

Ακόμα θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο από ad-hoc ειδικό Εμπειρογνώμονα από την Πορτογαλία. Επιπρόσθετα θα γίνει συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, με σύντομη περίληψη της εργασίας της κάθε Τοπικής Ομάδας μέχρι τώρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Δήμος Αθηένου θα βοηθήσει τους εταίρους στα οικονομικά θέματα και τα θέματα διάχυσης του Δικτύου του καθ’ ενός και πώς να τα διαχειριστούν. Επίσης θα μελετηθούν τα επόμενα βήματα, συμπεριλαμβανομένων και ανταλλαγών μεταξύ των εταίρων».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν από τον Δήμο Αγιάς στο πανηγύρι της πόλης και στους εορτασμούς για τη γιορτή των πολιούχων Αγίων Αντωνίων.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες και θα ολοκληρωθεί με την τελική πανηγυρική συνάντηση των εταίρων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθηένου από τις 10 ως τις 11 Νοεμβρίου 2022. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 550.000 ευρώ.