Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Δραματική έκκληση για αιμοδοσία απηύθυνε το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας λόγω των μεγάλων ελλείψεων αίματος που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

Σε μήνυμα του που ξαποστέλνει στους πολίτες, το Κέντρο Αίματος, σημειώνει, πως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε αίμα και αυξημένα περιστατικά. 

«Κάποιος ασθενής μας, σε χρειάζεται», τονίζεται στο μήνυμα.

Η ροή αίματος λόγω των αργιών αλλά και του κορωνοϊού έχει μειωθεί στα Κέντρα Αιμοδοσίας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η Προϊστάμενη Τράπεζας Αίματος, Άντρη Παναγιώτου.

«Με μηνύματα και τηλέφωνα προσπαθούμε να φέρουμε κόσμο να δώσει αίμα ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε η κα. Παναγιώτου.

Στον παρόν στάδιο υπάρχει επάρκεια αίματος, σύμφωνα με την Προϊστάμενη Τράπεζας Αίματος, ωστόσο μειώνεται το απόθεμα ασφαλείας που υπάρχει.

Καταλήγοντας, έκανε έκκληση προς του πολίτες πριν φύγουν για τις διακοπές τους να πάνε να δώσουν αίμα για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι Σταθμοί Αιμοδοσίας Έγκωμης, Χαβούζας και Παραλιμνίου θα λειτουργούν μέχρι τις 20:00 το βράδυ.