Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανατηφορα ατυχηματα γενικη

25 νεκροί, από τους οποίους εννέα μοτοσικλετιστές, και με τις δέκα από τις τραγωδίες να γράφονται τις τελευταίες 30 ημέρες. Αυτή είναι η κατάσταση όσον αφορά τα θανατηφόρα δυστυχήματα που συνεχίζονται δυστυχώς χωρίς σταματημό στην Κύπρο.

Οι αρμόδιοι ψάχνουν λύσεις. Προσπαθούν με εκστρατείες και ελέγχους μέρα και νύκτα να βάλουν φρένο στο αιματοκύλισμα στην άσφαλτο. Τα αποτελέσματα όμως δεν είναι τα αναμενόμενα. Η μία οικογένεια μετά την άλλη ντύνεται στα μαύρα. Με τα θύματα να είναι νέα παιδιά. Άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή.

«Σίγουρα μας προβληματίζουν τον Ιούνιο τα θανατηφόρα αυτά των μοτοσικλετιστών. Είναι στα ίδια νούμερα με το 2018 αλλά είναι αυξημένα σε σχέση με το 2021 κατά 33%.

Σε ότι έχει να κάνει με νομοθεσίες όλα είναι στην Βουλή ξεκίνησαν οι συζητήσεις», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Την ερχόμενη Παρασκευή (08/07), τα απανωτά θανατηφόρα θα ευρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρία του συμβουλίου οδικής ασφάλειας, όπου η Τροχαία αναμένεται να παρουσιάσει στον υπουργό Μεταφορών στατιστικά στοιχειά για:

  • Για τα σημεία που καταγράφονται θανατηφόρες συγκρούσεις 
  • Τις ώρες που γράφονται οι τραγωδίες 
  • Αλλά και το πώς προκλήθηκαν αυτά τα θανατηφόρα

«Σήμερα έχω δώσει οδηγίες στέλνεται για νομοτεχνικό έλεγχο το νομοσχέδιο για επικαιροποιήση για αλλαγή ουσιαστικά όλου του πλαισίου των εκπαιδευτών οδηγών των σχολών οδηγών. Υπάρχει ένας νόμος, ο οποίος είναι από το 1960… Αλλάζει το πλαίσιο όλο», ανέφερε ο Γιάννης Καρούσος.

Την ίδια ώρα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλείς των τμημάτων τροχαίας σε όλες τις επαρχίες καθώς και με την νεοσυσταθείσα ομάδα Ζ για αξιολόγηση των μέτρων που λαμβάνονται.

Σε εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσυκλέτας «BikeSafe», το οποίο εφαρμόζεται από το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου.

«Η πρώτη προσπάθεια έγινε στις 25 Ιουνίου Γίνεται μια πεντάωρη θεωρεία όσον αφορά την οδήγηση μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτας και μια ώρα πρακτικής εφαρμογής», εξήγησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Σύμφωνα με τον κύριο Ανδρέου υπάρχει μια λίστα με 100 οδηγούς μοτοσυκλετών που αναμένουν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

*Φωτογραφία αρχείου