Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθηματα μοτοσικλετας

Μακραίνει η μαύρη λίστα των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο το 2022. Βαρύς ο απολογισμός. Είκοσι τρία θανατηφόρα τροχαία και εικοσιπέντε άνθρωποι απεβίωσαν.

Οι οδικές συγκρούσεις έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα με τον «μαύρο» κατάλογο να περιλαμβάνει πολλούς νέους ανθρώπους.

Το τελευταίο θύμα του μολώχ της ασφάλτου είναι ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρα σύγκρουση που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (03/07) στον αυτοκινητόδρομο προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως ο αυξανόμενος αριθμός των τροχαίων συγκρούσεων είναι κάτι που απασχολεί έντονα τη Δύναμη.

«Από τους 25 νεκρούς που έσβησαν τους τελευταίους έξι μήνες, τα εννέα θύματα ήταν είτε οδηγοί είτε συνοδηγοί σε μοτοσικλέτες ή μοτοποδήλατα», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας κάνουν μαθήματα σε πολίτες

Προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές ότι πολλές από τις σοβαρές ή και θανατηφόρες συγκρούσεις έχουν θύματα οδηγούς μοτοσικλετών ή μοτοποδήλατων. Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου και η Σχολή Οδηγών Αστυνομίας οργάνωσε πρόγραμμα μαθημάτων μοτοσικλέτες σε πολίτες.

«Είναι μια προσπάθεια που κάναμε το τελευταίο διάστημα μετά που διαπιστώσαμε το πρόβλημα που είδαμε πως υπάρχει με τις θανατηφόρες συγκρούσεις με μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες», είπε ο κ. Ανδρέου.

Το πρόγραμμα εκμάθησης περιλαμβάνει πεντάωρη θεωρία για την οδήγηση μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού και μια ώρα πρακτικής εφαρμογής.

«Το πρώτο μάθημα έγινε στις 25 Ιουνίου. Οι πρώτοι συμμετέχοντες ήταν πάρα πολύ ενθουσιασμένοι και θα προχωρήσουμε σε μια δεύτερη συνάντηση στις 9 Ιουλίου», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, το οποίο θα διοργανωθεί για δεύτερη φορά στις 9 Ιουλίου, όπου θα συμμετάσχουν 100 οδηγοί μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού.

μαθηματα μοτοσικλετας
μαθηματα μοτοσικλετας
μαθηματα μοτοσικλετας