Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοιος

Μεγάλη πίεση δέχεται τα τελευταία 24ωρα το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας αφού ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που περίμεναν να εξεταστούν ήταν μεγαλύτερος από αυτόν των διαθέσιμων κλινών. 

Την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας.

«Εξ όσων γνωρίζουμε υπήρχαν 20 με 22 κλίνες οι οποίες ήταν ήδη πλήρης χθες, όπως η μονάδα βραχείας νοσηλείας, υπήρχαν ακόμα 7 περιστατικά για εισαγωγή. Οι κλίνες στην συγκεκριμένη μονάδα ήταν μόνο 6», δήλωσε ο κύριος Κούμας. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι «υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα σε όλα τα ιατρεία βραχείας νοσηλείας».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ ιδιαίτερη πίεση ασκήθηκε στο προσωπικό του τμήματος ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών το οποίο πλέον εξυπηρετεί τόσο τους ασθενείς που επισκέπτονται τα ΤΑΕΠ όσο και τους ασθενείς που επισκέπτονται το θάλαμο βραχείας νοσηλείας. 

«Επειδή δεν υπήρχαν έτοιμες κλίνες έτρεχαν κατεπειγόντως εξ όσων γνωρίζουμε να εξευρεθούν νοσηλευτές να ανοίξουν κλίνες, αλλά αυτό σημαίνει ότι την ίδια στιγμή κλείνουν κλίνες των άλλων ειδικοτήτων. Αργά το βράδυ, μεταφέρθηκαν οι ασθενείς από τη βραχεία σε θάλαμο κόβιντ», ανέφερε ο ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας.

«Δεν είναι θέμα διαθεσιμότητας κλινών  αλλά είναι θέμα επισκεψιμότητας. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι αδιάγνωστα άτομα, είναι άτομα με πολύ ήπια συμπτώματα οι οποίοι επιστρέφουν πίσω στα σπίτια τους μετά τη διενέργεια του τεστ», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε η ΠΑΣΥΚΙ η ίδια κατάσταση επικρατεί και σήμερα , ενώ το θέμα των διαθέσιμων κλινών για ασθενείς με κορωνοϊό αναμένεται να τεθεί σε σύσκεψη που συγκάλεσε για την επόμενη βδομάδα το Υπουργείο Υγείας.