Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννα αριστοτελους καταγγελιες

Σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 20 Ιουλίου έθεσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, τον Ανώτερο Αξιωματικό σχετικά με τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.


Σε ανακοίνωση της η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφού έλαβε υπόψη τις απαντήσεις του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, τις οποίες απέστειλε γραπτώς, καθώς επίσης και όλα τα ενώπιον της στοιχεία και τις αρχές και κριτήρια που έχει διατυπώσει η νομολογία, αποφάσισε όπως τον θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 20 Ιουλίου 2022, διάστημα που έχει τεθεί ως χρονικός ορίζοντας για ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας και της αποτελεσματικότητας της έρευνας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα σήμερα ο Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας έστειλε γραπτώς στη Στέφη Δράκου τις θέσεις για τα όσα περί απόπειρας παγίδευσης της, του καταλογίζει η Διευθύντρια των φυλακών. 


Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί συνάντηση της Υπουργού με τον Ανώτερο αξιωματικό της Δύναμης κατά την οποία θα απαντούσε στα όσα του προσάπτονται. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Δράκου είχε δώσει τη Δευτέρα διορία 48 ωρών, για να τοποθετηθεί ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στα όσα του καταλογίζονται. 
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο των ερευνών, ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, σήκωσε μανίκια συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες τα οποία ήδη μελετά. 


Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. 


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ανάμεσα στα στοιχεία που κατέθεσε στην καταγγελία της στο Γενικό Εισαγγελέα η Άννα Αριστοτέλους , περιλαμβάνονται και μηνύματα μέσω της εφαρμογής Telegram, ανάμεσα στο βαρυποινίτη και το υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, με σαφείς αναφορές σε ονόματα αξιωματούχων. 


Ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής αναμένει εντός εβδομάδας τη διευθύντρια και την ανώτερη λειτουργό των φυλακών να του καταθέσουν τα στοιχεία που έχουν.