Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στεφη Δρακου, Άννα Αριστοτέλους

Γραπτώς έστειλε τελικά στην Υπουργό Δικαιοσύνης τις θέσεις του ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας για τα όσα περί απόπειρας παγίδευσής της, του καταλογίζει η Διευθύντρια των φυλακών. 
 

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί συνάντηση της Υπουργού με τον Ανώτερο αξιωματικό της Δύναμης κατά την οποία θα απαντούσε στα όσα του προσάπτονται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της Υπουργού, για το αν θα θέσει σε διαθέσιμότητα τον εν λόγω αξιωματικό, θα ανακοινωθεί από ώρα σε ώρα. 
Στο περιθώριο, εξάλλου, της συνάντησής της με τον Έλληνα ομόλογό της η Στέφη Δράκου, δήλωσε ότι ήθελε να ακούσει τι έχει να δηλώσει ο αξιωματικός της Αστυνομίας προτού λάβει την τελική της απόφαση. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Δράκου είχε δώσει τη Δευτέρα διορία 48 ωρών, για να τοποθετηθεί ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στα όσα του καταλογίζονται. 

«Θα ακούσω την απάντηση του επί του θέματος και ανάλογα θα αποφασίσω και σίγουρα θα φροντίσω να σας ενημερώσω σχετικά με την τελική μου απόφαση. Να μου επιτρέψετε να ακούσω πρώτα τι έχει να πει ο ελεγχόμενος και αφού ακούσω και είναι κάτι που μπορώ να χειριστώ την ίδια στιγμή, ναι, θα έχετε, κι αυτός είναι ο στόχος, κάποια στιγμή σήμερα να εκδώσω ανακοίνωση», είπε η Στέφη Δράκου.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο των ερευνών, ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, σήκωσε μανίκια συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες τα οποία ήδη μελετά. 

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ανάμεσα στα στοιχεία που κατέθεσε στην καταγγελία της στο Γενικό Εισαγγελέα η Άννα Αριστοτέλους , περιλαμβάνονται και μηνύματα μέσω της εφαρμογής Telegram, ανάμεσα στο βαρυποινίτη και το υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, με σαφείς αναφορές σε ονόματα αξιωματούχων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής αναμένει εντός εβδομάδας τη διευθύντρια και την ανώτερη λειτουργό των φυλακών να του καταθέσουν τα στοιχεία που έχουν.