Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αθήνα

Την Ελλάδα επιλέγουν ως πρώτο προορισμό για τις διακοπές τους οι Βρετανοί ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην έκτη θέση. Αυτά τουλάχιστον δείχνουν οι αναζητήσεις τους στο διαδίκτυο για το 2023.

Η Google αποκάλυψε τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Βρετανούς με την Ελλάδα να είναι η νούμερο ένα αναζήτηση. Όσον αφορά τις πόλεις στην κορυφή των αναζητήσεων βρίσκεται το Ορλάντο, ενώ η Ελλάδαμας κέρδισε ακόμα μία πρωτιά στις προτιμήσεις με τη Ρόδο να κερδίζει το «στέμμα» του πιο δημοφιλούς νησιού. 

H λίστα της Google διαμορφώθηκε αφού ανέλυσε τους προορισμούς για τους οποίους το ενδιαφέρον αναζήτησης αυξήθηκε περισσότερο το 2023 σε σχέση με το 2022 μαζί με λέξεις-κλειδιά όπως «πτήσεις προς» και «ταξίδια προς» το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αφαιρέσει τις μη ταξιδιωτικές αναζητήσεις.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στη λίστα με τις δέκα πιο δημοφιλείς χώρες για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνονται επτά προορισμοί στην Ευρώπη, δύο στην Αφρική και ένας στην Ασία.

ισπανια ταυρος

Μετά την Ελλάδα, η χώρα που πληκτρολόγησαν περισσότερο στο Google οι Βρετανοί ήταν η Ισπανία (δεύτερη) και ακολουθούν η Ιταλία (τρίτη), η Πορτογαλία (τέταρτη) και η Κροατία (πέμπτη).

πετρα του ρωμιου

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Κύπρος, η οποία προηγείται της Ταϊλάνδης (έβδομη), της Αιγύπτου (όγδοη), της Μάλτας (ένατη) και του Μαρόκου (δέκατη).
Στον κατάλογο των πόλεων, το «ασημένιο μετάλλιο» παίρνει το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ που έρχεται μετά το Ορλάντο, ενώ η Σεβίλλη στην Ισπανία είναι στην τρίτη θέση και η δημοφιλής πόλη του Μαρόκου, Μαρακές κατατάσσεται τέταρτη.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η γαλλική πόλη Λα Ροσέλ, που βρίσκεται στον Βισκαϊκό Κόλπο, η οποία διαθέτει μια «μεγάλη μαρίνα σκαφών αναψυχής» και μια ιστορία «που σχετίζεται κυρίως με τη θάλασσα», σύμφωνα με το Tripadvisor.

Ακολουθούν το Νέο Δελχί της Ινδίας (έκτη θέση), το Κορκ της Ιρλανδίας (έβδομη θέση) και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας (όγδοη θέση).

Τέλος, όσον αφορά τα νησιά, το δεύτερο πιο δημοφιλές νησί μετά τη Ρόδο, σύμφωνα με τη Google, είναι η Σικελία.

Ρόδος

Σύμφωνα με τη Google το ενδιαφέρον αναζήτησης για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερο το 2023 από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο έτος από το 2019 και μετά -το έτος πριν από την πανδημία- προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ακόμα διακρίνονται οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού γύρω από το σύνολο των ταξιδιών, καθώς δεν έχει ακόμη ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Η Google ανέφερε ότι το 2023 ήταν το τρίτο έτος που είδε αύξηση του ενδιαφέροντος αναζήτησης σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε ό,τι αφορά τα ταξιδιωτικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, της διαμονής και των εισιτηρίων τρένων.