Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κάβο Γκρέκο

Το Κάβο Γκρέκο είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τουρίστες και ντόπιους, φίλους της φύσης και της εξερεύνησης. Το ακρωτήριο Κάβο Γκρέκο βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κύπρου, ανατολικά της Αγίας Νάπας και νοτιοανατολικά της πόλης της Αμμοχώστου. Κηρύχθηκε σε Εθνικό Δασικό Πάρκο το 1993 και καλύπτει έκταση 385 εκταρίων φυσικής ομορφιάς. Έχει ενταχθεί επίσης στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 γιατί φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

Κάβο Γκρέκο

Το πάρκο προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν σημαντικά αξιοθέατα, παρεκκλήσια, αναρριχητικά πεδία και μονοπάτια, τα οποία δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη φυσική ομορφιά της περιοχής και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό της. Στην καρδιά του δασικού πάρκου λειτουργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να πληροφορηθούν για το πάρκο μέσω διάφορων εκθεμάτων και οπτικοακουστικού υλικού. Μεταξύ άλλων, εκτίθενται συλλογές από κοχύλια και απολιθώματα εκατομμυρίων ετών.

Κάβο Γκρέκο

Άλλα δημοφιλή αξιοθέατα του ακρωτηρίου είναι οι Θαλασσινές Σπηλιές, η Γέφυρα του Κόρακα, η Γέφυρα της Αγάπης, η σπηλιά των Αγίων Αναργύρων, το σημείο θέας Κάβος, ο κόλπος του Κόννου, η σπηλιά του Κύκλωπα και σίγουρα το μαγικό σκηνικό που προσφέρει η πανοραμική και απρόσκοπτη θέα όλης της ακτογραμμής δίπλα στη θάλασσα.

Κάβο Γκρέκο

Εκτός από τη φυσική ομορφιά του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Κάβο Γκρέκο, διαθέτει επίσης πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τη Μονή των Αγίων Σαράντα, έναν ιστορικό χώρο που χρονολογείται από τη βυζαντινή εποχή, το παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων, αφιερωμένο στους Αγίους Κοσμά και Δαμιανό, και την εκκλησία της Παναγίας.

Κάβο Γκρέκο

Το Κάβο Γκρέκο είναι ιδανικό για τους λάτρεις της περιπέτειας, αφού προσφέρει αρκετά μονοπάτια για πεζοπορία ή ποδηλασία. Υπάρχουν 10 μονοπάτια της φύσης τα οποία μπορείτε να βρείτε στο Through My Eyes.  Ανάλογα με το μονοπάτι που θα επιλέξετε, θα συναντήσετε διαφορετικά εντυπωσιακά αξιοθέατα, εκπληκτική θέα και φυσική ομορφιά. Ένα από τα χαρακτηριστικά των μονοπατιών είναι η διασύνδεση μεταξύ τους, επιτρέποντας στους επισκέπτες να συνδυάσουν πολλαπλές διαδρομές και να απολαύσουν στο μέγιστο τις ομορφιές αυτού του μαγευτικού προορισμού. 

Κάβο Γκρέκο

Είτε είστε λάτρης της φύσης, λάτρης της ιστορίας ή απλά ψάχνετε για μια γαλήνια απόδραση από τα πλήθη, το Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε στην επόμενη σας εξόρμηση.

Κάβο Γκρέκο

 

Κάβο Γκρέκο

Για περισσότερα επισκεφθείτε το www.through-my-eyes.net

Ή ακολουθήστε το Through My Eyes στο Instagram και στο Facebook