Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΣΑΜΟΣ

Η Σάμος, το νησί με τη μεθυστική ομορφιά, τις συναρπαστικές εναλλαγές της φύσης, τις δεκάδες υπέροχες παραλίες, το πολυβραβευμένο της μοσχάτο και τα σπουδαία μνημεία του μακραίωνου πολιτισμού της υπήρξε η μυθική γενέτειρα της Ήρας, ο τόπος που φιλοξένησε τον Ηρόδοτο και τον Αίσωπο αλλά και σπουδαίων προσωπικοτήτων και μεγάλων πρωτοπόρων της επιστήμης και της τέχνης του αρχαίου κόσμου. Του φιλόσοφου Επίκουρου, του μεγάλου αστρονόμου Αρίσταρχου (θεμελιωτής της ηλιοκεντρικής θεωρίας), λόγιων, επιστημόνων και μεγάλων καλλιτεχνών καθώς και του μεγαλύτερου φιλοσόφου - μαθηματικού όλων των εποχών, του Πυθαγόρα. Το νησί γνώρισε μέρες απερίγραπτου μεγαλείου, καθώς αποτέλεσε σπουδαίο πνευματικό κέντρο του μεσογειακού κόσμου. Τα περικαλλή ιερά και οι φιλοσοφικές εταιρείες του νησιού έχαιραν εκτίμησης από βασιλείς, ιερείς, ανθρώπους των γραμμάτων και της αναζήτησης.


Στη Σάμο μπορείτε να επισκεφθείτε δύο μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το Πυθαγόρειο, ένα αρχαίο οχυρωμένο λιμάνι με αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά μνημεία, καθώς και το Ηραίο, τον ναό της Σάμιας Ήρας. Τα καλοκαίρια, παρακολουθήστε πολιτιστικές εκδηλώσεις και μουσικά φεστιβάλ. Περπατήστε στο Βαθύ, τον παραδοσιακό οικισμό του νησιού και γνωρίστε την ιστορία του τόπου.

ΣΑΜΟΣ

Το νησί είναι ένας τόπος με οργιώδη βλάστηση και καταπράσινες διαδρομές. Είτε βρεθείτε στους επιβλητικούς ορεινούς της όγκους, όπως ο Κέρκης και η Άμπελος είτε στις σπηλιές, τα φαράγγια και τις ρεματιές, το παρθένο φυσικό περιβάλλον του νησιού θα σας εντυπωσιάσει. Περπατήστε στο βουνό Κέρκης, από τα Βοτσαλάκια του Μαραθόκαμπου μέχρι την κορυφή του, τη Βίγλα, στα 1400 μέτρα. Περιπλανηθείτε στους οικισμούς, μέσα από παλιά λιθόστρωτα, για να δείτε από κοντά το Γενοβέζικο Κάστρο και τον Πύργο του Σαρακίνη, ένα μεγαλόπρεπο οικοδόμημα του 16ου αιώνα, αληθινό φρούριο της εποχής.

Επισκεφθείτε τα μοναστήρια της Ζωοδόχου Πηγής ή Αηλιώτισσα, της Αγίας Ζώνης με τη σπουδαία βιβλιοθήκη και του Τιμίου Σταυρού με τον εντυπωσιακό θρόνο. Ανεβείτε στην Παναγιά τη Σαραντασκαλιώτισσα, χτισμένη στην είσοδο της λεγόμενης σπηλιάς του Πυθαγόρα.

ΣΑΜΟΣ

Παρατηρείστε την άγρια ορνιθοπανίδα, στήνοντας καρτέρι κοντά στον βιότοπο της Αλυκής ή της λίμνης Γλυφάδας και φωτογραφήστε τους ερωδιούς, τους αργυροπελεκάνους και τα ροζ φλαμίνγκο που ξαποσταίνουν εκεί, προτού συνεχίσουν το μεταναστευτικό τους ταξίδι. Επισκεφθείτε τους καταρράκτες του Καρλοβασίου. Ο μεγαλύτερος από τους δύο έχει 5μ. ύψος και για να τον απολαύσετε σε όλο του το μεγαλείο πρέπει να ανεβείτε τα 60 ξύλινα σκαλοπάτια μέχρι το ξέφωτο με την πανοραμική θέα, η οποία θα σας ανταμείψει.

ΣΑΜΟΣ

Ιδανικός προορισμός και το Φθινόπωρο!

Τις ομορφιές της Σάμου εξυμνεί το Tag24.de, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μέσα της Γερμανίας αναδεικνύοντας την κατάλληλότητα του νησιού για διακοπές το φθινόπωρο.


«Αποδράστε από τη βαρετή καθημερινότητα και επιλέξτε Ελλάδα με τις όμορφες παραλίες, τη γαλαζοπράσινη θάλασσα και τον άφθονο ήλιο! Εξερευνήστε τον νησιωτικό παράδεισο της Σάμου με τα αιωνόβια αρχαία μνημεία, τα γραφικά χωριά και τη μοναδική φύση», τονίζει με έμφαση στους εκατομμύρια αναγνώστες του ο δημοφιλής ιστότοπος.

Μεταξύ άλλων προορισμών όπως η Ικαρία, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος και η Χίος, στην κορυφή της λίστας τοποθετείται η Σάμος. «Στο νησί "κατοικούν" η μυστική θεά Ήρα, ο φιλόσοφος Επίκουρος και ο μεγάλος μαθηματικός Πυθαγόρας, προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε η  πανέμορφη πόλη Πυθαγόρειο. Στο νησί θα σας "υποδεχτούν" η εντυπωσιακή ηλιοφάνεια, τα κρυστάλλινα νερά και τα παραδοσιακά λευκά σπίτια με τα χαρακτηριστικά κόκκινα κεραμίδια που βρίσκονται σε έναν ονειρικό κόλπο, στο Βαθύ», αναφέρει το πλούσιο αφιέρωμα που εντάσσεται στο στοχευμένο πρόγραμμα προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας.  

ΣΑΜΟΣ


«Η Σάμος διαθέτει τις "πρώτες ύλες" για να χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες και εκτός της υψηλής σεζόν. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διαπιστώθηκε έως τα τέλη Αυγούστου αύξηση των αεροπορικών αφίξεων 5,3% στο νησί του Πυθαγόρα συγκριτικά με το 2022, η τουριστική κίνηση εξελίχθηκε πολύ θετικά και τον Σεπτέμβριο,  ενώ ικανοποιητική επισκεψιμότητα θα υπάρχει και μέσα στον Οκτώβριο», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου Δέσποινα Κάιλα. Προηγήθηκε η συμμετοχή του Δήμου στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο  με πλήθος επαγγελματικών συναντήσεων και γόνιμες επαφές με το Γραφείο ΕΟΤ για τη στοχευμένη προβολή του προορισμού.

ΣΑΜΟΣ

Σημειώνεται επίσης πως με πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Σάμου διοργανώθηκε πρόσφατα  το πρώτο επαγγελματικό ταξίδι εξοικείωσης του προορισμού με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 12 κορυφαίες διεθνείς εταιρείες κρουαζιερών και της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA). «Η δράση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μιας οργανωμένης προσέγγισης της κρουαζιέρας που μπορεί μελλοντικά να συμβάλλει στην επιμήκυνση της σεζόν», πρόσθεσε η κυρία Κάιλα.  

ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ

 

ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ