Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για αύριο Κυριακή του Πάσχα.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 05:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 19:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή αρχικά δυτικά και σταδιακά τις υπόλοιπες περιοχές. Ακόμα, πιθανόν να πέσει και χαλάζι. 

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα. 

Τι επιφυλάσσει ο καιρός – Αναλυτικά η πρόβλεψη

Το ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα που επηρεάζει την περιοχή εξασθενεί. Απόψε, σταδιακά αναμένεται ασταθής αέρια μάζα.

Απόψε, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά. Αργότερα θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες σε δυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Αργά το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη και αρχικά τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα νότια, που το απόγευμα θα δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Την Τρίτη του Πάσχα και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.