Τηλεόραση Ραδιόφωνο
nishiyama-onsen-keiunkan

Αν στα επόμενα σας ταξιδιωτικά πλάνα έχετε ένα μακρινό ταξίδι μέχρι την Ιαπωνία τότε καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως εκεί βρίσκετε και το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο το Nishiyama Onsen Keiunkan. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Akaishi, δύο ώρες μακριά από το όρος Fuji και λειτουργεί ασταμάτητα εδώ και 1.300 χρόνια.

Κέρδισε δικαίως μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2011, ως το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο και κάτι το οποίο το κάνει ακόμη πιο μοναδικό είναι το γεγονός πως ανήκει στην ίδια οικογένεια εδώ και 52 γενιές.

nishiyama-onsen-keiunkan

Η ιστορία του ξενοδοχείου

Το Nishiyama Onsen Keiunkan ιδρύθηκε από τον Fujiwara Mahito το 705 και διοικείται από τους απογόνους του ιδρυτή για περισσότερα από 1.300 χρόνια. 52 γενιές έχουν αναλάβει την ηγεσία η μία μετά την άλλη. Οι επισκέπτες θα συμφωνήσουν ομόφωνα ότι έχει αντέξει στους αιώνες διατηρώντας την έντονη αίσθηση φιλοξενίας.

nishiyama-onsen-keiunkan

Το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε το 1997 και τώρα διαθέτει 37 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων σουιτών με θέα στα γύρω βουνά και στις χαράδρες Hayakawa και Yukawa. Όλα τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με απλό και κομψό ιαπωνικό στυλ, προσκαλώντας σας να χαλαρώσετε. Το εστιατόριο προσφέρει τοπικά πιάτα, μαγειρεμένα με τοπικά προϊόντα την εποχή του.

nishiyama-onsen-keiunkan

Διάσημο για τα ζεστά λουτρά του και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες

Εντυπωσιακό επίσης το γεγονός πως συμπεριλαμβάνει πολλά εσωτερικά και εξωτερικά λουτρά τα οποία τιμήθηκαν ιδιαιτέρως από διάσημες προσωπικότητες.

Διασημότητες, πολιτικοί, ακόμη και σαμουράι συρρέουν σε αυτό το συγκρότημα εδώ και αιώνες για να απολαύσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των ζεστών νερών του. Το πιο δημοφιλές λουτρό στο Nishiyama Onsen Keiunkan είναι το Mochitani no Yu, του οποίου το νερό προέρχεται απευθείας από τις γύρω θερμές πηγές. Η περιοχή Yamanashi είναι ευλογημένη με φυσικές πηγές που φημίζονται για τα οφέλη τους σε πεπτικές διαταραχές, μυϊκούς πόνους και δερματικά προβλήματα.