Τηλεόραση Ραδιόφωνο
travel

Η Γη είναι γεμάτη από αξιοθαύμαστα σημεία με φυσική ομορφιά που ξεπερνούν κάποιες φορές τα όρια του πραγματικού. Είναι σαν να βγήκαν είτε από κάποιο παραμύθι, είτε από κάποιον άλλο πλανήτη. Η ομορφιά που προσφέρει η φύση από μόνη της είναι και ένας από τους λόγους που χρειάζεται την προστασία μας και τον σεβασμό μας.

Πιο κάτω τέσσερα μέρη στον κόσμο που δεν είναι τόσο διαδεδομένα ωστόσο είναι από τα ωραιότερα που θα δούμε στη ζωή μας.

Το χωριό Huacachina στο Περού

Το Huacachina είναι ένα χωριό χτισμένο γύρω από μια μικρή όαση και περιτριγυρισμένο από αμμόλοφους στο νοτιοδυτικό Περού. Απέχει περίπου πέντε χιλιόμετρα από την πόλη Ica στην περιφέρεια Ica. H Huacachina έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 100 ατόμων ωστόσο  φιλοξενεί πολλές δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.  Είναι χτισμένη γύρω από μια μικρή φυσική λίμνη της ερήμου, που συνήθως αναφέρεται ως η «όαση της Αμερικής». Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους, το νερό και η λάσπη της περιοχής είναι θεραπευτικά. Τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες συχνά κάνουν μπάνιο στα νερά ή καλύπτονται με τη λάσπη σε μια προσπάθεια να θεραπεύσουν ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, οι ρευματισμοί, το άσθμα και η βρογχίτιδα.

huacachina
huacachina

Το Blagaj στη Βοσνία Ερζεγοβίνη

Το Blagaj είναι ένα χωριό στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Βρίσκεται στην άκρη της πεδιάδας Bišće και είναι ένα από τα πιο πολύτιμα μικτά αστικά και αγροτικά δομημένα περιβάλλοντα στη χώρα. Το Blagaj πιθανότατα ονομάστηκε για τα ήπια καιρικά μοτίβα του, αφού blaga στα Βοσνιακά σημαίνει «ήπια». Το μοναστήρι Blagaj Tekija χτίστηκε γύρω στο 1520 για τους λάτρεις του Ντερβίς και θεωρείται εθνικό μνημείο. Οι επισκέπτες θαυμάζουν επίσης τον εντυπωσιακό ποταμό Buna.

dervish-monastery-or-tekke-at-the-bun

Το Maranhao στη Bραζιλία

Το Maranhão είναι μια πολιτεία στη Βραζιλία και έχει πληθυσμό περίπου 7 εκατομμύρια. Κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, το Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses στη Maranhão χαρίζει μαγικές εικόνες. Ανάμεσα στην άμμο που βλέπετε σχηματίζονται μικρές πισίνες οι οποίες μοιάζουν με λιμνοθάλασσες και τους καλοκαιρινούς γεμίζουν με κόσμο.

βραιζλια
Brazil-Maranhao

Το σπήλαιο Grotte de St Marcel d’Ardèche στη Γαλλία

Το La Grotte Saint-Marcel είναι ένα σπήλαιο στη Γαλλία που κόβει την ανάσα στους επισκέπτες του. Πρόκειται για ένα πέρασμα 60 μέτρων στο οποίο οι περαστικοί θα συναντήσουν ένα υπόγειο δίκτυο νερού καθώς και διάφορα εκπληκτικά πετρώματα.

france

 

france