Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Christmas-Holiday-Market-Wroclaw-Poland

Διανύουμε την περίοδο όπου όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι τα Χριστούγεννα, ήδη αναζητούν τον ιδανικό προορισμό. Μία από τις Ευρωπαϊκές χώρες που φημίζεται για το εορταστικό της κλίμα και σε ταξιδεύει μέσα από το παραμυθένιο σκηνικό που στήνεται την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι η Πολωνία και συγκεκριμένα η πόλη Βρότσλαβ.

Η πόλη Βρότσλαβ βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πολωνία και είναι η πρωτεύουσα της Κάτω Σιλεσίας. Το Βρότσλαβ είναι μια πόλη κολεγίων (4 πανεπιστήμια, 1 πολυτεχνείο, 5 ακαδημίες) με πληθυσμό φοιτητών άνω των 130.000 χιλιάδων. Από τις αρχές του 20ου αιώνα, το Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ έχει τιμηθεί με εννέα Νομπελίστες και είναι γνωστό για την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας του. Το Βρότσλαβ διαθέτει επίσης πολλά ιστορικά ορόσημα, όπως η Πλατεία της Κεντρικής Αγοράς, το Νησί του Καθεδρικού Ναού, η Όπερα του Βρότσλαβ, το Εθνικό Μουσείο και το Centennial Hall, το οποίο έχει καταχωρηθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Πανεπιστήμιο του Βροτσλαβ
Το Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ
The Centennial Hall
The Centennial Hall

Ιδαίτερα όμορφη είναι την περίοδο των Χριστουγέννων όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την χριστουγεννιάτικη αγορά της. Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βρότσλαβ θεωρείται μια από τις καλύτερες στην Πολωνία και μία από τις πιο όμορφες στην Ευρώπη. Είναι ανοιχτή από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

wroclaw

Όταν ανοίξει στις 18 Νοεμβρίου, η κύρια αγορά βρίσκεται στη μεσαιωνική πλατεία της πόλης του Βρότσλαβ, μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη με ένα γοτθικό, κόκκινο και χρυσό παλιό Δημαρχείο στο κέντρο. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από μοντέρνα γλυπτά και αστραφτερά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Οι επισκέπτες ενθουσιάζονται με τα αρωματικά έλατα που βρίσκονται ανάμεσα στους πάγκους αγοράς.

wroclaw
wroclaw
wroclaw
Τα vintage σπίτια στην πόλη Βρότσλαβ

Δημοφιλή είναι επίσης τα περίτεχνα σκαλιστά ξύλινα δώρα καθώς και τα τοπικά μάλλινα κασκόλ και καπέλα, όπως και τα κοσμήματα από κεχριμπάρι.

Από την αγορά δεν λείπει φυσικά το εορταστικό φαγητό και τα εποχιακά ποτά. Χαρακτηριστικό το καπνιστό πρόβειο τυρί με σάλτσα cranberry και φυσικά το ζεστό κρασί που θα το βρείτε σε δεκάδες γεύσεις όπως μαύρο πιπέρι, βανίλια, βατόμουρο και κεράσι.

βροτσλαβ

Πέρα από την αγορά μπορείτε να απολαύσετε βόλτες στις οδούς της πόλης, η οποία έχει το παρατσούκλι ως η «Βενετία του Βορρά». Περισσότερες από 100 χαμηλές γέφυρες διασχίζουν τον ποταμό Όντρα, τους παραποτάμους και τα κανάλια του.

Odra river

Μην παραλείψετε να θαυμάσετε τα μπρούτζινα γλυπτά τουλάχιστον 300ων άτακτων νάνων που είναι διάσπαρτα στην πόλη και αποτελούν το σύμβολο του Βρότσλαβ. Πολλοί έχουν ύψος λιγότερο από ένα πόδι και είναι ντυμένοι με χριστουγεννιάτικα ρούχα εκείνη την περίοδο.

Christmas-Holiday-Market-Wroclaw-Poland
Με φόντο τον ποταμό Όντρα
Με φόντο τον ποταμό Όντρα
wroclaw
βροτσλαβ