Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΘΟΚ

Κλείνει η αυλαία για την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, δίνοντας την τελευταία παράσταση το Σάββατο 27 Απριλίου (20:00) στη Λεμεσό στο Θέατρο Ριάλτο.

Για το έργο

Σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Κίνας, το Σε Τσουάν, η Σεν Τε αναμετριέται με τις αντιφάσεις της ζωής αλλά και της καθημερινότητας, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι θεοί, που ταξιδεύουν στο Σε Τσουάν αναζητώντας καλές και γενναιόδωρες ψυχές, εντοπίζουν την καλόκαρδη πόρνη Σεν Τε, η οποία είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει. Για να την ευχαριστήσουν, της προσφέρουν χρήματα. Έχουν όμως έναν όρο: να συνεχίσει να υπηρετεί το καλό. Η Σεν Τε καταφέρνει να αγοράσει ένα μικρό καπνοπωλείο, το οποίο πολύ γρήγορα κατακλύζεται από δεκάδες συμπολίτες της και τα υπερβολικά αιτήματά τους. Της ζητούν όλο και περισσότερα. Τόσο πολλά, μάλιστα, ώστε αναγκάζεται, προκειμένου να κρατήσει το μαγαζί της όρθιο, να επινοήσει ένα άλλο πρόσωπο. Πλάθει, λοιπόν, το αντίθετό της και μεταμορφώνεται στον «ξάδερφό» της, τον στυγνό επιχειρηματία Σούι Τα. Όμως πόσο θα αντέξει αυτόν τον διχασμό;

θοκ

Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος διεισδύει στο μπρεχτικό σύμπαν για να παρουσιάσει μια παράσταση εμπνευσμένη από το ιδεώδες του κορυφαίου συγγραφέα και ποιητή. Πρόθεσή του είναι να αφηγηθεί μια ιστορία με απήχηση στον σημερινό κόσμο, μέσα από την ενέργεια και τον παλμό ενός πολυφωνικού συνόλου έμπειρων και νεότερων ηθοποιών, με τον Αντώνη Κατσαρή και τον Σπύρο Σταυρινίδη στους ρόλους των θεών. Σεν Τε – Σούι Τα η Μαρίνα Αργυρίδου.

 

Τελευταία παράσταση

Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:00 (με αγγλικούς & τουρκικούς υπέρτιτλους)

θοκ

Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy & Ταμείο Θεάτρου Ριάλτο, τηλ 77777745

 

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

θοκ

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Άννυ Κολτσιδοπούλου

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Σκηνικά: Μαρίζα Παρτζίλη

Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Κίνηση-Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή

Επιμέλεια στίχων: Σταύρος Σταύρου

Μουσική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Ανδρονίκου

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Αβραάμ

 

Παίζουν: Γιώργος Αναγιωτός, Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Ευαγόρου,

Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος,

Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή

 

Συμμετέχει: Σάββας Παϊσίου

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος

θοκ
θοκ
θοκ
θοκ
θεατρο
θοκ
θεατρο
θοκ
θοκ
θοκ
θοκ
θεατρο
θοκ