Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λωρης

Το ant1live προτείνει μουσικές, θεατρικές, κινηματογραφικές και εικαστικές επιλογές για να οργανώσεις την Τρίτη σου!

 

Θέατρo:

 20:30 – «Αυτή η Νύκτα Μέλι» - Pirasmos Productions – Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου – Λευκωσία 

Η ξεκαρδιστική και διαδραστική κωμωδία του Λώρη Λοϊζίδη «Αυτή η Νύκτα Μέλι» συνεχίζει τις παραστάσεις σε όλη την Κύπρο. Σήμερα Τρίτη η θεατρική παράσταση θα δοθεί στον Στρόβολο.

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πεγεια της Παφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής.

Θα εχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Η μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου.

Σε κείμενο και σκηνοθεσία του Λώρη Λοϊζίδη, στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Λώρης Λοϊζίδης,Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστριδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.

 

Φωτογραφία:

«Water towers: mysterious architectures» - Αποθήκες Παπαδάκη - Λεμεσός

Εμπνευσμένη από την κυρίαρχη παρουσία του υδατόπυργου της Λεμεσού είναι η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Water towers: mysterious architectures» που διοργανώνει από τις 23 Φεβρουαρίου στις Αποθήκες Παπαδάκη ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός CATHRINE.

Η έκθεση προσδοκά να ανακαλύψει εκ νέου την παρουσία των υδατόπυργων στις πόλεις μας, την παράξενα οικεία αλλά πάντα διαφορετική εξωτερική μορφή που δίνει σε κάθε υδατόπυργο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και τέλος να ρίξει μια ματιά στο εσωτερικό αυτών των υπέροχων κατασκευών, έναν κόσμο που μόνο λίγοι γνωρίζουν.

Είναι ένα γεωγραφικό και πολιτιστικό ταξίδι μέσα από τα μάτια τριών φωτογράφων: οι Δημήτρης Λούτσιος (Κύπρος), Τζο Μπρούνενμπερχ (Ολλανδία) και Φονς Μπράσερ (Ολλανδία), φωτογραφίζουν υδατόπυργους της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, απεικονίζοντας τις παράξενες κατασκευές τους, μαζί με το υπέροχο μηχανικό εσωτερικό τους.

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών- Αποθήκες Παπαδάκη (25367700). Διάρκεια: μέχρι 21 Μαρτίου (Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ.- 6μ.μ., Σάββατο 10π.μ.- 2μ.μ.)

Επιμέλεια έκθεσης: Ουντ Αζό

 

Εικαστικά:

Εν Τύποις – Έκθεση Μεταξοτυπίας – Πολυχώρος Εκδόσεων Εν Τύποις - Λευκωσία

Ο Εκδοτικός Οίκος Εν Τύποις διοργανώνει Έκθεση Μεταξοτυπίας με έργα 12 καταξιωμένων Κυπρίων καλλιτεχνών: Πoλ Γεωργίου, Αδαμάντιου Διαμαντή, Σπύρου Δημητριάδη, Ανδρέα Καραγιάν, Γιώργου Κοτσώνη, Γιώργου Λανίτη, Μάριου Λοϊζίδη, Λευτέρη Οικονόμου, Κυριάκου Ταμανά, Μάριου Τουφεξή, Χαμπή Τσαγγάρη και Ανδρέα Χαραλαμπίδη.

Η μεταξοτυπία είναι μια μορφή τέχνης. Η αποδόση της χρειάζεται τεχνογνωσία και εξειδίκευση. Ο καλλιτέχνης μπορεί να τυπώσει ένα έργο του σε πολλαπλά αντίτυπα (όχι σε απεριόριστο αριθμό, όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο), να επιβλέψει την εκτύπωση, να τα αριθμήσει και να τα υπογράψει. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στο ευρύτερο κοινό αλλά και σε συλλέκτες να έλθουν σε άμεση σχέση και διάλογο με τον καλλιτέχνη.

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-1μ.μ. και 4μ.μ.-7μ.μ.

Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου.

Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή – Έκθεση «Ένα παρατεταμένο χάδι» - Λευκωσία

Τα έργα επτά προσκεκλημένων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στη Κύπρο μαζί με χαρακτικά από τη συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή συνεχίζουν να φιλοξενούνται στην ομαδική έκθεση με τίτλο «Ένα παρατεταμένο χάδι».

Σε συν-επιμέλεια του Ευαγόρα Βανέζη και της Νίκολας Μητροπούλου, οι καλλιτέχνες αυτής της έκθεσης ενσωματώνουν τη χαρακτική στην πρακτική τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, για να θίξουν θέματα εντοπιότητας και μνήμης, αγάπης και έρωτα, τη διασύνδεση του ανθρώπου με μη ανθρώπινους παράγοντες.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Έβελυν Αναστασίου, Παναγιώτης Ανδρέου, Κυριακή Κώστα, Κυριάκος Θεοχάρους, Ελένη Παναγίδου, Σιμώνη Φιλίππου, Κοραλλία Στεργίδη.

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 14:00, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 - 17:00, Δευτέρα, Κυριακή: Κλειστό

Η έκθεση συνεχιστεί μέχρι 15 Μαρτίου.

Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, Αμμοχώστου 55-59, Λευκωσία 1016
 

Λεβέντειος Πινακοθήκη - Έκθεση με τίτλο: «Από τη Μικρά Ασία στην Κύπρο: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» - Λευκωσία

Μέρος της μνημειακής επετειακής έκθεσης «Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» που παρουσιάστηκε από το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών στην Αθήνα, φιλοξενεί στην Κύπρο η Λεβέντειος Πινακοθήκη.

Η έκθεση με τίτλο «Από τη Μικρά Ασία στην Κύπρο: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» αναδεικνύει τον πολιτισμό και ξεδιπλώνει το χρονικό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Έχει εμπλουτιστεί με κειμήλια και μαρτυρίες από τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν μια νέα ζωή στην Κύπρο.

Ωράριο Λειτουργίας: 10π.μ.-5μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Γκαλερί Marginalia – Ομαδική έκθεση κεραμικής: «Άνθη και Καρποί» - Λευκωσία

Η Γκαλερί Marginalia παρουσιάζει την ομαδική έκθεση κεραμική με τίτλο «Άνθη και Καρποί». Στην έκθεση συμμετέχουν οι ακόλουθοι Έλληνες και Κύπριοι κεραμιστές: Βαρνάβα Ουρανία, Γεροντίτη Δήμητρα, Δημητρίου Βάσος, Δραπανιώτου Μίρκα, Ευστρατίου Δομνήκη, Κάλβαρη Κούλα, Κοροπούλη Χαρούλα, Κοσμά Ιωσηφίνα, Μόρφη Δώρα, Πανοπούλου Κάλλια, Παπαιωάννου Βασίλης, Περάκης Σταύρος, Τσιράκογλου Δώρα, Χριστόπουλος Ηλίας.

Ο Αριστόδημος Αναστασιάδης στο κείμενο του για την έκθεση αναφέρει: «Άνθη και καρποί. Μαγικά δώρα της γης, ευγενείς χειρονομίες των καιρών και των εποχών. Συνδεδεμένα από την αυγή της ιστορίας με τους μύθους, την παράδοση, τις τέχνες σε κάθε της μορφή, την ανθρώπινη μοίρα σε κάθε εκδήλωση της. Ευπρόσδεκτα δώρα γέννησης, γιορτής, χαράς, επετείων, απποχαιρετισμών. Δοσμένα απλόχερα από την φύση που τα μεταμορφώνει δίνοντας τους πνοή.»

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαρτίου

Ωράριο Λειτουργίας:

Τρίτη-Παρασκευή: 10π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Σάββατο: 10.30π.μ.-1μ.μ.

Πολυχώρος Παλιάς Ηλεκτρικής – «Το Παλαιό Μέλλον Έχει Παρέλθει» - Πάφος

Η ομαδική έκθεση τέχνης φιλοξενεί τα έργα δέκα δημιουργών από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο τίτλος αναφέρεται στο γεγονός ότι αναπόφευκτα θα γίνουν αλλαγές στο τρόπο που ζούμε, σκεφτόμαστε, και σχετιζόμαστε με τη φύση, σαν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και λόγω των απρόσμενα σοβαρών συρράξεων, την άνοδο μισαλλόδοξων τάσεων, την οικονομική ανασφάλεια, τη βίαιη μετακίνηση πληθυσμών.

Λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες Αντρέας Σάββα (Κύπρος), Κριστίφ Μπρίνγκελ (Ελβετία), Γιάννος Οικονόμου (Κύπρος), Γιούλα Χατζηγεωργίου (Κύπρος), Elektromoon (Ουγγαρία/ Πολωνία), Έλλη Κοντού (Ελλάδα), Ευγενία Βασιλούδη (Κύπρος), Κυριάκος Καλλής (Κύπρος), Πατρίσια Γιέγκι (Ελβετία), Ράχμε Βεζίρογλου (Κύπρος). Η έκθεση είναι σε επιμέλεια της ομάδας IN SUTU.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Μαρτίου (καθημερινά εκτός Δευτέρας 11π.μ.- 6μ.μ.).

Κινηματογράφος:

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας – Κινηματογράφος Πάνθεον ΛευκωσίαΘέατρο Ριάλτο Λεμεσός

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στο νησί μας με προβολές βραβευμένων ταινιών σε όλες τις πόλεις, προσφέροντας στους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο.

Η 46η διοργάνωση ταξιδεύει σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο και το Φεστιβάλ Δράμας σε συνεργασία με τον Όμίλο Φίλων Κινηματογράφου Λευκωσίας, τις  Κινηματογραφικές Λέσχες Λάρνακας και Λεμεσού και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου.

Οι ταινίες 

Την 1η μέρα προβάλλονται οι ταινίες: «Φως εκ Φωτός» (Ζιντζιρία Νεριτάν, 13’), «Αερολίν» (Αλέξης Κουκιάς Παντελής, 19’), «Διάβαση» (Αινείας Τσαμάτης- Κατερίνα Μαυρογιώργη, 21’), «Midnight Skin» (Μανώλης Μαυρής, 40’). 

Τη 2η μέρα προβάλλονται οι ταινίες: «Buffer Zone» (Σάββας Σταύρου, 16’), «Παρέλαση» (Μιχάλης Γιαννόπουλος, 23’), «Good Girls Club: A Virginity Odyssey» (Δημήτρης Τσακαλέας- Λήδα Βαρτζιώτη, 17’), «A Piece of Liberty» (Αντιγόνη Καπάκα, 10’), «Αριζόνες» (Γιώργος Ηλιόπουλος, 29’).

Οι προβολές 

  • Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, 27 & 28 Φεβρουαρίου, 8.30μ.μ. 77777745 rialto.com.cy

  • Λευκωσία, Κινηματογράφος Πάνθεον, 27 & 28 Φεβρουαρίου, 7.30μ.μ. 96420491 (οι μέρες προβολής θα αντιστραφούν)

  • Πάφος, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, 28 Φεβρουαρίου, 7.30μ.μ. 99426673

The Zone of Interest - Pantheon

Μια ανατριχιαστική ματιά στην κοινοτοπία του κακού χαρακτηρίζεται η ταινία του Τζόναθαν Γκλέιζερ «Ζώνη Ενδιαφέροντος» (The Zone of Interest), που προβάλλεται από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στο Πάνθεον.

Η πολυσυζητημένη ταινία περιγράφει την ειδυλλιακή καθημερινότητα της επταμελούς οικογένειας του διοικητή του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες και της συζύγου του Χέντβιχ, που περνούν τις μέρες τους σ’ ένα πανέμορφο σπίτι με κήπο δίπλα στον τοίχο του στρατοπέδου, με έναν φράχτη να τη χωρίζει από την απόλυτη φρίκη.

Είναι βασισμένη στο βιβλίο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρτιν Έιμις.

Παίζουν: Σάντρα Χίλερ, Kρίστιαν Φρίντελ, Μαξ Μπεκ, Φρέγια Κρόιτσκαμ.

Προβολές καθημερινά στις 8.30μμ και Σαββατοκύριακα 6.00μμ και 8.30μμ

27 και 28 Φεβρουαρίου η προβολή ξεκινά στις 9,30 μμ

 

Οι ταινίες στους κινηματογράφους Rio και K Cineplex:
 

Land of Bad  -

19:30 (K Cineplex Prime Strovolos, The Mall of Cyprus, Larnaca)

19:35 (Rio Nicosia)

19:40 & 22:00 (Rio Limassol)

22:15 (K Cineplex Paphos & Limassol)

 

Red Right Hand -

22:00 (Rio Limassol)

22:00 (Rio Nicosia)

22:15 (K Cineplex Prime Strovolos, The Mall of Cyprus, Larnaca, Paphos & Limassol)

 

When Evil Lurks -

21:45 (K Cineplex The Mall of Cyprus)

22:00 (Rio Limassol)

22:15 (Rio Nicosia)

22:15 (K Cineplex Prime Strovolos, Larnaca, Paphos & Limassol)

 

Madame Web –

17:00, 19:45 & 22:15 (K Cineplex The Mall of Cyprus)

17:15, 19:45 & 22:15 (Rio Nicosia)

19:40 & 22:00 (Rio Limassol)
19:45 (K Cineplex Larnaca, Limassol, Prime Strovolos & Paphos)

 

Bob Marley: One Love –

19:45 & 22:05 (Rio Nicosia)

20:00 & 22:15 (K Cineplex Prime Strovolos, The Mall of Cyprus, Larnaca, Paphos, Limassol)

19:40 & 22:00 (Rio Limassol)

 

Anyone But You –

19:40 (Rio Limassol)

19:45 & 22:00 (Rio Nicosia)

19:45 (K Cineplex Limassol, Paphos, Larnaca, The Mall of Cyprus, Prime Strovolos)
 

Beautiful Wedding -

19:40 (Rio Limassol)

 

Poor Things –

21:45 (K Cineplex Larnaca & Prime Strovolos)

 

The Beekeeper –

19:45 & 22:15 (Rio Nicosia)

22:15 (K Cineplex Prime Strovolos & Larnaca)
 

Ferrari –

19:35 (Rio Nicosia)
 

Wonka 

17:15(K Cineplex Larnaca, Paphos & Limassol)
 

The Boy and the Heron –

17:00 (Rio Nicosia)

17:00 (K Cineplex The Mall of Cyprus)

 

Wish –

17:30 (Rio Nicosia)
 

Migration 

17:30 (K Cineplex Limassol, Paphos, The Mall of Cyprus & Larnaca)
17:30 (Rio Nicosia)

 

Cats in the Museum –

15:00 (K Cineplex Limassol)

17:00 (K Cineplex The Mall of Cyprus, Larnaca)

17:30 (Rio Nicosia)

 

Maya the Bee 3: The Golden Orb –

17:30 (K Cineplex Limassol, Paphos, Larnaca)

17:30 (Rio Nicosia)

 

Παρακαλούμε όπως επιβεβαιώνετε την ώρα έναρξης της κάθε εκδήλωσης γιατί ενδέχεται να υπάρξουν έκτακτες ακυρώσεις ή αναβολές από τους διοργανωτές.