Τηλεόραση Ραδιόφωνο
film

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στην Κύπρο με προβολές βραβευμένων ταινιών του, προσφέροντας στους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 26 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, με προβολές σε Λεμεσό (θέατρο Ριάλτο), Λευκωσία (Κινηματογράφος Πάνθεον), Λάρνακα (Δημοτικό Θέατρο «Σκάλα) και Πάφο (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

Το κορυφαίο Ελληνικό φεστιβάλ στο είδος του, προστίθεται, «ταξιδεύει» με τις ταινίες του σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου, προβάλλοντας και διαδίδοντας το έργων των νέων κινηματογραφιστών.

Εκπρόσωποι του Φεστιβάλ και σκηνοθέτες των βραβευμένων ταινιών θα βρίσκονται στην Κύπρο, στο πλαίσιο των προβολών για συζήτηση με το κοινό. Οι φετινοί φιλοξενούμενοι από το Φεστιβάλ Δράμας είναι ο Διευθυντής του Γιάννης Σακαρίδης και οι σκηνοθέτες  Νεριτάν Ζιντζιρία (Φως εκ Φωτός) και Αλέξης Κουκιάς-Παντελής (Αερολίν).

Η ανακοίνωση σημειώνει πως, ανάμεσα στις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ, που θα προβληθούν στην Κύπρο, συμπεριλαμβάνεται η κυπριακή ταινία Buffer Zone του Σάββα Σταύρου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο και το Φεστιβάλ Δράμας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου Λευκωσίας, Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου και Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ