Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νικόδημος Καβαρνός

Δύο συναυλίες νέες συναυλίες με τον π. Νικόδημο Καβαρνό σε Λευκωσία και Λεμεσό θα δοθούν τον Μάρτιο. Πρόκειται για φιλανθρωπικές συναυλίες βυζαντινής και εκκλησιαστικής μουσικής, παραγωγής της Petrides Events. Συμμετέχει φωνητικό σύνολο υπό την διεύθυνση του Άρχωντος πρωτοψάλτη Δημήτρη Ιεροδιακόνου.
 

Οι συναυλίες θα δοθούν:

Λευκωσία: Τρίτη 14 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 20:30.

Λεμεσό: Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στις 20:30.

Μέρος από τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού (ΚΥΚΑΤ). Η συναυλίες τελούν Υπό την Αιγίδα του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα.

Είναι η δεύτερη συναυλία με τον π. Νικόδημο Καβαρνό που δίνεται στην Κύπρο μετά την μεγάλη επιτυχία της συναυλίας που δόθηκε στις 2/9/2022 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.

Επιμέλεια Παραγωγής: Πάνος Πετρίδης, Σχεδιασμός αφίσας: Μάριος Θεοδοσίου, Παραγωγή:  P.P. PETRIDES EVENTS LTD

Προπώληση εισιτηρίων: www.SoldOutTicktetbox.com και καταστήματα Stephanis Electronics

Γενική Είσοδος από €15*

*Άνεργοι, Λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος, Κληρικοί, Συνταξιούχοι, Φοιτητές, Μαθητές και στρατιώτες, δικαιούνται έκπτωση €5 σε όποια θέση διαλέξουν. Αφού προσθέσετε τις θέσεις που θέλετε στο καλάθι αγορών τότε διαλέξτε την επιλογή «Redused» και η τιμή θα αλλάξει αυτόματα

Νικόδημος Καβαρνός

Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός 

Ιερέας ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας και ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. με πλούσιο ιερατικό εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο.

Θεολόγος Καθηγητής – απόφοιτος του πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ επικοινωνίας & θεολογίας, σκηνοθέτης κινηματογράφου και τηλεόρασης (σπουδές στο Γρηγοριανό πανεπιστήμιο της Ρώμης), ηχολήπτης, πιανίστας, διευθυντής χορωδίας και σολίστ.

Το πρώτο παιδί μιας μεγάλης οικογένειας. Γεννήθηκε στις Λέσβο, μεγάλωσε και μορφώθηκε σε μια πολύ πιστή Ελληνική οικογένεια, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ευσέβειας και αγάπης προς το θεό.

Το αποκαλούμενο αηδόνι της βυζαντινής μουσικής με περισσότερες από 300 συναυλίες σε όλη την υφήλιο. Έξι χρονών ξεκίνησε Βυζαντινή μουσική με διδάσκαλο τον κ. Γεώργιο Μιχαλέλη ενώ στα 13 του χρόνια διορίστηκε ως Ιεροψάλτης. Σε ηλικία 15 ετών βραβεύτηκε για την απόδοσή του στη βυζαντινή μουσική από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο πρώτος που είχε την ιδέα να διαδώσει τη βυζαντινή μουσική μέσω του διαδικτύου, με τα περισσότερα views & downloads στη βυζαντινή μονωδιακή μουσική.

Πρόσφατα βραβεύθηκε από την UNESCO για την παγκόσμια προσφορά του στην διάδοση της πατρώας Ελληνικής μουσικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως μέλος της παγκόσμιας κληρονομιάς της βυζαντινής μουσικής κατόρθωσε να ανεβάσει τη βυζαντινή μουσική στα κορυφαία διαδικτυακά top 10 για τρεις ολόκληρες εβδομάδες πανευρωπαϊκά. Αξιοποιώντας τις γνώσεις του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην άριστη ποιότητα ήχου και εικόνας.

Ο πατέρας Νικόδημος Καβαρνός είναι γοητευμένος από την απλότητα του τρόπου ζωής και της καρδιακής προσευχής του Αγίου Όρους, καθώς πέρασε αρκετό καιρό της ζωής του στον Άθω. Επηρεασμένος καλλιτεχνικά από τη βυζαντινή μεγαλειότητα και την αθωνική απλότητα, ξέρει να αγαπά να ακούει και να ζεί με την μουσική των προγόνων μας.

Η αγάπη του για την ομορφιά της Δημιουργίας και περισσότερο, η αγάπη του για τον ίδιο τον Θεό εμπλουτίζουν πάντα τη μουσική του με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, αυτό της επικοινωνίας με το Θεό.

Νικόδημος Καβαρνός