Τηλεόραση Ραδιόφωνο
mastorisses

Οι ‘’Μαστόρισσες’’ είναι μια μοναδική έκθεση που παρουσιάζει νυφικά και κομμάτια υψηλής ραπτικής από την Άντρεα Ροτσάκη, και χειροποίητα περίτεχνα εικαστικά κοσμήματα απο  τη Σουζάνα Πετρή.

Ανταποκρινόμενες σε μια συλλογή απομνημονευμάτων από ντόπιες γυναίκες, οι δύο καλλιτέχνες-δημιουργοί αναπτύσσουν μια ποιητική συνομιλία αναπολώντας ταξίδια, παραδόσεις και αξίες που μεταλαμπαδεύτηκαν από γενιά σε γενιά, διαμορφώνοντας έτσι τον τοπικό πολιτισμό όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Οι σύγχρονες Μαστόρισσες, σε μια αναφορά από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1990 στο νυφικό ένδυμα, αποτίνουν φόρο τιμής σε αυτές τις δυναμικές γυναίκες, για τη πολιτιστική τους συνεισφορά στις παραδοσιακές τεχνικές χειροτεχνίας, δημιουργώντας μια σειρά από δημιουργίες που σκοπό έχουν να αναδείξουν την ομορφιά του παρελθόντος δοσμένη με ένα πιο σύγχρονο τρόπο.

Μοναδικός σκοπός, να επαναφέρει μυστικά ή χαμένα απομεινάρια της τοπικής τέχνης, και της χειροτεχνίας στην παραγωγή μόδας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 17 Νοεμβρίου,18:30 μ.μ. στον πολυχώρο εκδηλώσεων Multipurpose Event Space στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας .

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 24 Νοεμβρίου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει το Studio Design Madhaus σε συνεργασία με το στούντιο αρχιτεκτονικού φωτισμού Archtube.

Ευχαριστίες οφείλονται  στους χορηγούς της έκθεσης Ερμίνα Εμμανουήλ, Madhaus production studio,Clasico All Day Bar,A+Multipurpose Event Space,Fikardou farmers.

mastorisses