Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γφ

Γράφουν και σβήνουν ονόματα στα κόμματα, με απώτερο σκοπό την σύγκληση συνεργασιών ενόψει των δημοτικών εκλογών, και με στόχο να σφραγίσουν τις όποιες συμφωνίες πριν από το τέλος του χρόνου.

Αιφνιδιαστικά και από την πίσω πόρτα στο τραπέζι για την δημαρχία της Λευκωσία μπαίνει, το όνομα του  Νίκου Τορναρίτη, το οποίο φαίνεται να σώζει την συνεργασία ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, καθώς ο μέχρι σήμερα εκλεκτός του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Κωνσταντίνου, δεν γίνεται επ` ουδενί αποδεκτός από το ΔΗΚΟ.

«Ενστάσεις για τον κ. Κωνσταντίνου είχαμε, δεν είναι κρυφό. Εγώ θεωρώ τον Νίκο Τορναρίτη επειδή είναι πιο αναγνωρίσιμος », δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μιχάλης Δαμιανός. 

«Το βλέπουμε θετικά όμως δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση», ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρινός Μουσιούτας.  

Ακόμη ένα πρόσωπο που φαίνεται να εξασφαλίζει την κοινή αποδοχή ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ είναι αυτό του τέως Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη ο οποίος ρίχνεται στη μάχη ως υποψήφιος περιφερειάρχης  Λεμεσού.

«Έχω εισπράξει πολύ θετικά σχόλια από την ηγεσία, όπως και από αρκετά στελέχη  και οπαδούς άλλων παρατάξεων για αυτό και ενθαρρύνθηκα κυρίως όμως  από τους συμπολίτες μου», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης. 

«Οι ενδείξεις, γνωρίζοντας και την προϊστορία του κύριου Δημητριάδη, θεωρώ ότι η κατάληξη θα είναι στήριξη  προς την υποψηφιότητα του, όμως δεν προκαταβάλλω τα όργανα του κόμματος», δήλωσε ο κ. Μουσιούτας.  

Αποφάσεις στον ΔΗΣΥ πριν από τα Χριστούγεννα, δηλώνει ο Αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για όσο το δυνατό μεγαλύτερες συνεργασίες με ΔΗΚΟ  ΔΗΠΑ ακόμη και με την ΕΔΕΚ.

«Κατανοούμε προβληματισμούς και ότι υπάρχουν ακόμη διαβουλεύσεις στα υπόλοιπα κόμματα που θέλουμε να συνεργαστούμε και επειδή θέλουμε να συνεργαστούμε προβλήματα που υπάρχουν θα προσπαθήσουμε να υπερπηδηθούν », δήλωσε ο κ. Δίπλαρος. 

Για την δημαρχία Λεμεσού, ο κ. Δίπλαρος τόνισε πως θα αποφασίσουν ανάμεσα σε Νίκο Νικολαΐδη και Ανδρέα Μιχαηλίδη.